Hver 3. EU-ansat på vej på pension

22-10-2009
1 min.

Ny moderniseret EU-prøve i sommeren 2010.

Mere end hver tredje ansatte i EU´s institutioner går på pension i løbet af de næste ti år – hvoraf over halvdelen af dem vil være ansat i chefstillinger. Gennemsnitsalderen er i dag 47 år. Så der bliver et stort hul at lukke efter dem, og derfor afholder Det europæiske Personaleudvælgelseskontor, EPSO, en ny omgang generelle ansættelsesprøver – de såkaldte concours – i sommeren 2010. Og det sker i en moderniseret form.

EPSO har – efter at have rådført sig med rekrutteringseksperter fra medlemslandene ved et møde i Stockholm i september – fastlagt et ’competency framework’ over de kernekompetencer, som kandidaterne helst skal være i besiddelse af.

Det er – og det må klinge ganske godt hos en dansk djøfer - analytiske evner, at være gode til problemløsning, prioritering og kommunikation, at kunne tilpasse sig forandringer og at kunne levere resultater af høj kvalitet. Der vil også blive lagt vægt på, om ansøgerne har ’public service motivation’ og dermed en særlig forståelse for opgaver og værdier i det offentlige.Det er altså helt slut med fortidens multiple-choice spørgsmål a la ’Hvor står Venus fra Milo’ – som visse ældre folk vil huske at have svedt over, da de i tidernes morgen søgte ind ved EU.

Følg med på eu-careers.eu eller kontakt Personalestyrelsens mand i Bruxelles, Søren Halskov eurepraesentationen.um.dk/da.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.