Velkommen til et år med muligheder

15-01-2009
1 min.

DJØF kommentar.

Mange nytårstaler og -udtalelser har været fyldt af sorte skyer. Det er der desværre også udsigt til. Når uvejret raser, vil også veldrevne virksomheder risikere at blive trukket ned af andres konkurs. Hver eneste gang vil der være medarbejdere, der kommer i klemme.

DJØFs medlemmer har gennem flere år oplevet meget gode beskæftigelsesforhold og indtjeningsmuligheder. Men medlemsundersøgelser fortæller, at medlemmerne bestemt ikke har glemt, at det er afgørende at sikre en stærk indsats for de medlemmer, der kommer i klemme. Det bliver en kerneopgave i 2009.

For de fleste er det en chokerende oplevelse at miste jobbet. Men for mange viser det sig at være en god mulighed for at få skiftet spor til noget bedre og mere perspektivrigt. DJØF kan bidrage med karrieresparring, som måske kan få rettet blikket på en bredere kombination af kompetencerne og de aktuelle jobmuligheder.

Det er nu altid en god ide at stoppe op og give sin karriere et serviceeftersyn og reflektere over ens prioriteringer - det bør vi alle gøre med jævne mellemrum, og gerne før krisen kradser. Det kan være livgivende at få talt om de næste fem-ti år, så vi ikke bare tager et nytår ad gangen.To grupper vil være særligt i farezonen, når der tales om krisetegn. Det vil som altid være de nyuddannede og den ældste del af arbejdsstyrken.

DJØF vil opfordre til, at man allerede nu i regeringen drøfter de initiativer, der kan tages for at sikre, at vi ikke taber dyre uddannelsespenge på gulvet. Det er muligt for staten at gå imod en negativ udvikling ved at gøre krisetid til investeringstid. Og så kan vi da kvittere for, at det i efteråret ikke lykkedes at samle et flertal for at forringe dimittendernes arbejdsløshedsunderstøttelse.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.