Nyt job - Line Rise Nielsen

15-01-2009
2 min.

Bureaukratioversætter i Københavns Madhus.

Line Rise Nielsen, 34 år, cand.scient.pol., har været ansat som fuldmægtig og projektleder i flere forskellige stillinger i Københavns Kommune. Nu strategichef og bureaukratioversætter i Københavns Madhus - en fond under Københavns Kommune, der skal være med til at sikre og motivere til god og sund mad på alle Københavns Kommunes arbejdspladser og institutioner.

Hvordan fik du jobbet?

"Det har været lang tid undervejs. Jeg var ansat i Købehavns Kommunes Økonomiforvaltning, hvor jeg i 2006 fik projektledelsen af Københavns Madhus. Da det blev besluttet, at Madhuset skulle være en realitet, havde jeg en sekretariatsfunktion i forhold til bestyrelse og derefter for den nyansatte direktør. I opbygningsperioden blev jeg lånt ud og sad fysisk i Madhuset, og efter min barselsorlov fik jeg orlov fra Økonomiforvaltningen for at prøve strategichefstillingen af. I oktober tog jeg så en beslutning om, at det var her, jeg ville være. Så nu er jeg altså blevet fastansat."

Bureaukratioversætter - det er en speciel titel!

"Ja. Men jeg er ansat i en organisation med mange græsrødder, hvor nogle af dem ikke er så vant til at forhandle og arbejde med forskellige offentlige instanser, og derfor havde de brug for sådan en som mig. Og så er titlen så sigende, at alle ved, hvad det dækker over, og det betyder, at jeg ikke altid behøver at forklare, hvad jeg laver."

Hvad er dine største udfordringer i jobbet?

"Københavns Madhus skal kunne mange ting. Vi skal blandt andet kunne begejstre medarbejderne i køkkenerne og være et fyrtårn for den allernyeste viden på madområdet. Samtidig skal vi kunne kritisere Københavns Kommune, når vi finder ud af, at de ikke gør det godt nok, og det kan være svært, fordi vi samtidig også laver en masse projekter i samarbejde med dem. Det er noget af en balancegang mellem forskellige roller, men det vigtigste er, at vi kan stå inde for det, vi fortæller ude i de offentlige køkkener."

Hvad er det sjoveste ved dit job?

"Jeg kan rigtig godt lide at være så tæt på noget, der giver så virkelige resultater."

Har du selv en lidenskab for sund kost?

"Ja. Eller jeg har i hvert fald en lidenskab for dejlig mad, men dejlig mad er som regel også sund mad. På mit tidligere job blev jeg tit spurgt til råds af mine kolleger, når det gjaldt opskrifter eller ingredienser i mad. Men det er der aldrig nogen, der spørger om nu. Her arbejder jeg jo sammen med de bedste kokke, så nu er det mig, der nyder godt af deres faglighed. Til gengæld nyder de så godt af min djøfer-faglighed."

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.