Dobbelt så mange djøfere tegner tillægsforsikring

24.6.2009

af

I første halvdel af 2009 har 109 djøfere tegnet en tillægsforsikring til a-kassen. Det drejer sig helt overvejende om privatansatte djøfere. Hovedparten er mellem 30 og 45 år, og fordelingen mellem mænd og kvinder er stort set lige.

Forklaringen er uden tvivl finanskrisen, fastslår formanden for DJØF Privat, Jan Helmer.

Han understreger, at der måske ikke er tale om ret mange djøfere, som står med en akut fyringstrussel.

”Men arbejdsmarkedet er sandet til, fordi folk ikke skifter job i samme omfang som før. Derfor ved man, at man er langt mere ilde stedt, hvis man skulle miste jobbet,” siger han.

”Dækningsgraden er som bekendt alt for lav i det eksisterende a-kassesystem. Derfor kan aldersfordelingen heller ikke undre. Man er økonomisk sårbar som relativt nyetableret med hus og familie.”

DJØFs tal er ikke brancheopdelte. Men Jan Helmer vurderer, at det pt. især er djøfere i konsulentbranchen, der er mest udsatte for fyringsrisiko. Også HR-funktionerne er usikre, fordi der over én kam skæres ned her.

Med en DJØF Tillægsforsikring kan man få suppleret sine dagpenge med op til 32.000 kr. om måneden ved ledighed – dog højest med et beløb, der svarer til 85 procent af det, man tjener i dag. Man skal være medlem af DJØF, medlem af en a-kasse, ikke være fyldt 55 og i arbejde for at kunne tegne en DJØF Tillægsforsikring, som tegnes hos Topdanmark gennem DJØF.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Villum Fonden
Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
Job
Djøf
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet