Statsforvaltning fyrer seks djøfere

29.5.2009

af

Statsforvaltningen Midtjylland har varslet seks djøfere afskediget på grund af budgetproblemer.

Syv medarbejdere i Statsforvaltningen Midtjylland - heraf seks akademikere - fik 14. maj varsling om, at de vil blive afskediget.

Statsforvaltningen Midtjyllands direktør, Torben Sørensen, forklarer det drastiske skridt med, at de med den nuværende bemanding forventer at få et underskud i 2009 på trods af, at de gik ind i året med en opsparing på ca. tre mio. kr.

"Da vi samtidig ikke har udsigt til stigende bevillinger til næste år, tværtimod, er det påkrævet for os at reducere udgifterne for at tilpasse os det aktuelle bevillingsniveau."

Hovedforklaringen på dén akutte budgetklemme er ifølge direktøren faldende bevillinger kombineret med lavere mobilitet og lønstigninger.

"Vi er inden for det sidste år gået fra en situation med relativt høj personaleomsætning kombineret med rekrutteringsvanskeligheder til det modsatte. Der er ingen tvivl om, at hvis den naturlige afgang var fortsat på det højere niveau, ville vi have haft lettere ved at tilpasse os til de faldende bevillinger. Lønstigningerne i 2009 bidrager også til problemerne."

DJØF-tillidsrepræsentant Stine Rask beklager meget, at det er nødvendigt med afskedigelser. Samtidig er det store spørgsmål for medarbejderne, om der kan ske noget lignende næste år, for statsforvaltningerne står til et bevillingsfald i 2010.

"Vi kender ikke næste års bevilling. Men vi håber og forventer, at dette skridt er nok. På et tidspunkt må man nok sige, at vi når hen til et punkt, hvor vi ikke kan løbe stærkere."

Torben Sørensen anser - med de trufne foranstaltninger - Statsforvaltningen Midtjylland for budgetmæssigt godt rustet til at gå 2010 i møde.

"Men reduktionerne er selvfølgelig ikke uden konsekvenser for vores opgaveløsning og serviceniveau over for borgerne."

Og han giver ingen 100 procents garantier.

"Om tilpasningen vil vise sig at være tilstrækkelig afhænger helt af størrelsen af det bevillingsfald, der måtte komme. Foreløbig kender vi ikke bevillingen for 2010."

Staten burde kunne udvise en mere omsorgsfuld personalepolitik, siger Lars Qvistgaard, formand for DJØFs Overenskomstforening.

"Det er en meget bekymrende situation. Både for de medarbejdere, der nu bliver afskediget på det værst tænkelige tidspunkt med stigende ledighed og for dem, der bliver efterladt med uændret sagsmængde og færre hænder til at løse den."

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Frist 4. mar. 2024
Job
Børne- og Undervisningsministeriet
Job
Finanstilsynet
Job
Finanstilsynet
Job
Hjørring Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet