Forskellighed frem for alt

27.5.2009

af

I Region Midtjylland arbejder de benhårdt på at få alle med. For som arbejdsplads for cirka 25.000 medarbejdere vil den jyske region afspejle samfundet og det øvrige arbejdsmarked. Det skaber nemlig en dynamisk og innovativ arbejdsplads.

Den studerende, den nyuddannede og den, som nærmer sig pensionsalderen. Hos Region Midtjylland skal der være plads til forskellighed.

"Mangfoldighed dækker alle aspekter af arbejdslivet, og vi har et ansvar for at få alle med. For os er det vigtigt, at det er det brede perspektiv på mangfoldighed. Vi kigger ikke udelukkende på etnisk ligestilling, men også på ligestilling mellem kønnene og handicap," fortæller afdelingschef i udvikling og arbejdsmiljø i Koncern HR Ditte Hughes.

Formålet med de tre hovedindsatsområder er at fastholde medarbejdere med anden etnisk baggrund end dansk, få en mere lige fordeling af mænd og kvinder på regionens arbejdspladser og fremme mulighederne for at beskæftige personer med nedsat arbejdsevne. Region Midtjyllands ønske er nemlig, at personalesammensætningen afspejler den mangfoldighed, der er i arbejdsstyrken i det danske samfund.

"Vi har lavet en mangfoldighedsindsats, og med den vil vi fremme en mangfoldig arbejdspladskultur. Alle ansatte i Region Midtjylland er omfattet af mangfoldighedsindsatsen, der også er politisk forankret. Vores tankegang er lige ret for alle, men også en forestilling om, at mangfoldighed vil være en styrke for regionen som arbejdsplads," forklarer Ditte Hughes.

Vigtigt at se sig selv

Men mangfoldighed er også en styrke i forhold til serviceydelser.

"Når man som borger møder vores ansatte, er det vigtigt, at man kan se sig selv i vores medarbejdergruppe. Vi møder alle slags borgere, og derfor skal der også være plads til alle i vores stab," siger Ditte Hughes og understreger, at forskellighed er en stor styrke.

"Vi kigger på muligheder i stedet for begrænsninger. Og mangfoldighed bidrager til, at man kan se nye muligheder. En arbejdsplads med en differentieret medarbejderskare er en arbejdsplads i fremdrift. Arbejdet med mangfoldighed er en vekselvirkning mellem at arbejde med mangfoldighed i bred betydning og samtidig være opmærksom på særlige målgrupper. Udfordringen er at kombinere den generelle indsats med den mere specifikke indsats rettet mod særlige grupper. Og jeg synes netop, vi har et godt blik for, hvordan man laver en personalesammensætning, der afspejler mangfoldighed," siger afdelingschef Ditte Hughes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet