Nyt job - Signe Gummesen

1.5.2009

af

På job for folkestyret hos Rigsrevisionen.

Cand.scient.pol. Signe Gummesen, 37, har fået nyt job som fuldmægtig i Rigsrevisionen. Hun kommer fra et job som fuldmægtig på Beskæftigelsesministeriets område.

Hvorfor søgte du jobbet?

"Fordi jeg havde lyst til at arbejde tættere med finansloven. For en statskundskaber som mig er statens ageren for sine mange årlige milliarder kernestof. Og så var Rigsrevisionens jobopslag rigtig, rigtig godt."

Hvorfor?

"Det tiltalte mig på flere planer. Jeg kunne lide tanken om den forudsigelighed, hvor man følger et finanslovsår og nogenlunde ved, hvornår man har travlt og med hvad. Og så var det vigtigt for mig, at de lagde vægt på deres personalepolitik."

Lever de op til den?

"Ja. For første gang i mit liv havde jeg et ansættelsesbrev med underskrift og løn og det hele i hånden inden, jeg skulle sige mit gamle job op. Og opfølgningssamtalen efter de første fjorten dage var booket i kalenderen, da jeg startede."

Hvad går dit job ud på?

"Jeg forklarer mine venner, at hvis jeg var jurist, ville det svare til at søge ind hos Ombudsmanden. Jeg har ikke en direktør over mig, men en rigsrevisor med en særlig status i det parlamentariske system, jeg er ikke ansat i staten, men af folkestyret. Det er jeg blevet helt vildt optaget af."

Du skal holde øje med, at staten bruger pengene til det, de er bevilliget til?

"Lige præcis. Jeg sidder med finansloven i den ene hånd og statens regnskaber og årsrapporter i den anden, og så skal jeg se på, om det går op. Både om pengene er brugt korrekt, og om forvaltningen af dem er sket effektivt. Eller med en fed kliche: At vi ikke har italienske tilstande."

Hvem specielt skal frygte dit skarpe revisionsblik?

"Min chef sagde forleden: 'Nu skal du jo ikke være bange for dem', så tingene er ikke helt så sort-hvide. Men altså, jeg sidder i det kontor, som har med Integrationsministeriet og Velfærdsministeriet at gøre."

Hvordan har du det med at være professionel fejlfinder?

"I mit tidligere virke har jeg oplevet det sådan, at når Rigsrevisionen kom på besøg, pegede de næsten altid på noget væsentligt. Det var mit indtryk. Og det var selvfølgelig også en af mine grunde til at søge herind."

Hvad ser du mest frem til her i det første år?

"Jamen, det er, hvis jeg pludselig opdager noget, som ser mærkeligt ud, og det viser sig, at det gør andre også. Ikke for at have fundet en fejl, men for at opklare og få problemet løst. Og så glæder jeg mig over at cykle forbi Kongens Have hver dag på vej til arbejde."

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet