25.000 djøfere skal betale multimedieskat

17.4.2009

af

DJØF skønner, at op imod 25.000 djøfere kommer til at betale de 2.800 kr. netto ekstra i skat, som den nye multimedieskat vil koste topskatteydere.

Ifølge DJØFs lønundersøgelse blandt de privatansatte djøfere har 43 procent af dem betalt hjemme-pc, 66 procent har betalt internetopkobling, og 51 procent har helt eller delvist fri telefon.

"Så i hvert fald to ud af tre har en af delene, hvilket svarer til mellem 6.500 og 7.000 af vores privatansatte medlemmer," forklarer chefkonsulent i DJØF, Ole Bech Lykkebo.

Andelen med arbejdsgiverbetalt pc, internet og telefon er nogenlunde tilsvarende inden for den offentlige sektor, vurderer DJØF. Det vil sige, at godt 14.000 offenligt ansatte DJØF-medlemmer bliver berørt af multimedieskatten.

Hertil kommer advokatsektoren, som formentlig er dækket med 100 procent, og så er tallet oppe mod de 25.000.

"Man må regne med, at der er tale om arbejdsredskaber for tæt på 100 procent af disse medlemmer," siger Ole Bech Lykkebo.

I den private sektor er forventningen fra arbejdsgiverne - hvad Dansk Erhverv og andre for længst har meldt ud til politikerne - at de forventer at kunne komme til at betale gildet, fordi de vil få lønkrav fra de ansatte, der skal betale multimedieskat.

Helt så simpelt er det ikke i den offentlige sektor, som er dækket af kollektive overenskomster.

"Men vi går ud fra, at de offentlige arbejdsgivere ikke har givet djøferne udstyret som et personalegode. Det er udleveret som et arbejdsredskab, og så må man også lønkompensere folk for det," fastslår formanden for DJØFs Overenskomstforening, Lars Qvistgaard.

"Ellers må arbejdsgiverne regne med at få udstyret leveret tilbage med den indskrænkning i fleksibilitet og nok også arbejdsmængde, som dét medfører," siger OK-formanden, der har skrevet til finansministeren om sagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Villum Fonden
Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
Job
Djøf
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet