Nyt job - Christian Schultz

27.3.2009

af

Konsulent for uddannelse i musik, design og gastronomi.

Christian Schultz, 40, cand.polit., har fået nyt job som chefkonsulent i FAHH, Foreningen af Husholdnings- og Håndarbejdsskoler. Han kommer fra et job som uddannelsespolitisk konsulent i fagforeningen FOA.

Hvad laver FAHH?

"Den er en interesseorganisation for skolerne, som i dag også beskæftiger sig med musik, design og gastronomi. Vi bidrager til skoleformens udvikling, vi varetager skolernes interesser overfor ministerium og folketing, og vi samarbejder med andre interesseorganisationer."

Hvorfor søgte du jobbet?

"Jeg var meget glad for at arbejde med uddannelsespolitik i FOA, men jeg havde lyst til at få et større ejerskab til mine arbejdsopgaver. Jeg havde idéer til en model, som kan afdække effekterne af et uddannelsesvalg, og det havde sekretariatslederen her i FAHH hørt om, og han spurgte, om jeg ville være interesseret i at prøve dem af i FAHH."

Hvad bliver dine opgaver helt konkret?

"Det bliver dels at udvikle en datamodel, som er en slags kvalifikationsnøgle for, hvad man kan, når man har gået på en af vores skoler. Det vil sige effekten på fx det videre uddannelsesforløb, realkompetencer og gennemførselskvotienter. Dels interessevaretagelse. Jeg er fx ansvarlig for et Grønlandsprojekt, hvor flere af vores skoler til maj skal til Nuuk og Sisimiut. Og for et EU-projekt, hvor vi skal til Bruxelles i april."

Hvad er anderledes i forhold til at være konsulent i en fagforening?

"Den største forandring er nok størrelsen på virksomheden. Vi var 200 medarbejdere i FOA på Stauning Plads, og der var alle fagligheder - og personligheder - til rådighed. I FAHH sidder vi to om de fleste af opgaverne, og ansvaret er meget present."

Hvad er det spændende ved dit nye job?

"En ambitiøs chef, der opfordrer til at tænke ukonventionelt, og som giver plads til at udfolde idéer. Jeg regner med at blive skarpere på en lang række kompetencer, og så er kerneområdet stadig uddannelse, som er mit hjertebarn."

Har du nået at være ude at besøge en skole?

"Jeg besøgte Bøgevangskolen i Vejle på min anden arbejdsdag. Jeg har undervist i ti år, så det er naturligt for mig hurtigst muligt at ville ud og møde dem, hvis interesserer vi varetager."

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet