Nu frygter de unge arbejdsløsheden

27.2.2009

af

Nyuddannede djøfere er nu begyndt at melde sig ind i a-kasse.

De nyuddannede djøfere, som i de senere år ellers har været de notorisk mest utilbøjelige til at melde sig ind i en a-kasse i hele akademikerfamilien - kun 53 procent af hele DJØF-dimittendårgangen 2007 meldte sig i a-kasse - er nu begyndt at skifte den frygtløse holdning ud med en arbejdsløshedsforsikring.

Efter et fortsat dyk i hele første del af 2008 kom vendepunktet i de sidste tre måneder af 2008. Tal fra AAK, Akademikernes Arbejdsløshedskasse, viser, at 12 procent flere DJØF-dimittender meldte sig ind i AAK i 4. kvartal af 2008 end i 4. kvartal 2007.

"Det er en meget positiv udvikling," siger DJØFs næstformand og medlem af AAK´s bestyrelse, vicedirektør i Sygeforsikringen "danmark", Allan Luplau.

"Vi har været meget bekymrede og forundrede over udviklingen. Vores unge kandidater har tilsyneladende haft den opfattelse, at ledighed er noget, der rammer 'de andre'. Formentlig har finanskrisen ændret denne selvopfattelse noget," siger han.

Vendepunktet kom samtidig med, at DJØF-dimittendledigheden i december steg for første gang i seks år. I januar er stigningen forsat med 1,5 procent.

"Dimittendledigheden er begyndt at stige hurtigere, end vi havde forventet," siger DJØFs arbejdsmarkedspolitiske chef, Lars Munck.

"Lige nu er årsagen formentlig, at den private sektor er meget forsigtig med at ansætte nyuddannede - og ansætte i det hele taget. Fx er konsulentmarkedet næsten gået i stå."

Den helt afgørende faktor bliver dog udviklingen i den offentlige sektor, understreger han. Det er dén, som hvert år trækker det helt store antal nyuddannede djøfere til sig.

"Foreløbig er der ingen krisetegn her. Men vender den offentlige sektor, får vi tilstande som i 2003 og 2004, hvor vi pludselig havde over 1.000 ledige dimittender."

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet