Embedsmænd skal til fronten

27.2.2009

af

Der skal bruges langt flere civile eksperter og politiske rådgivere, når dansk forsvar deltager i internationale operationer i krigs- og kriseområder, mener Forsvarskommissionen.

Forsvarskommissionen foreslår - ifølge unavngivne kilder i dagbladet Politiken - bl.a., at der opbygges en helt ny tværgående enhed i centraladministrationen, hvor civile eksperter og militærfolk kan planlægge indsatsen, før de første soldater sættes på jorden.

Det fremgår ifølge Politiken ikke, om det er Forsvars- eller Udenrigsministeriet, der skal have ansvaret for den fælles indsats, men rapporten fremhæver ifølge avisen de britiske erfaringer med en særlig enhed med embedsmænd fra forsvars-, udenrigs- og udviklingsministerierne, men placeret direkte under premierministeren.

Lars Qvistgaard, formand for Overenskomstforeningen i DJØF, sidder med i en følgegruppe med de faglige organisationer, som kommissionens arbejde berører, men han vil først kommentere rapporten, når den er
offentliggjort.

Forsvarskommissionen, der består af politikere, embedsmænd, officerer og særligt sagkyndige, afleverer sin rapport om dansk forsvar frem til 2025 i slutningen af marts.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet