Christianiajurist

13.2.2009

af

Jurist Charlotte Høst-Madsen er projektleder i Slots- og Ejendomsstyrelsens udviklingsenhed, som blandt andet arbejder med implementering af Christianialoven. Hun er glad for sit arbejde og synes selv, at hun har et godt forhold til christianitterne

Charlotte Høst-Madsen er frustreret over, at flere tror, at styrelsens mål er at få lukket Christiania. Det rigtige mål er defineret i Christiania-loven fra 2004.

"Målet er, at området skal fungere inden for lovgivningen. Det betyder ikke, at det skal ensrettes. Området skal fortsat være et grønt og bilfrit kvarter i København, hvor der er plads til at leve på en anden måde, men inden for lovgivningen og uden særlov. Uden hash-handel og med huslejebetaling og åben boligtildeling. Bygningerne og voldanlægget skal genoprettes. Det skal stadig være et åbent og rekreativt område for resten af København. Det skal stadig være Christiania," fortæller Charlotte Høst-Madsen.

Hun og hendes kolleger har flere udfordringer i forhold til at nå målet. For eksempel anerkender en del christianitter ikke Christianialoven.

"Genoprettelse af voldanlægget er også et stort problem, da det indebærer, at der skal fjernes bygninger for at genoprette. Det vil de fleste christianitter ikke have. De vil helst heller ikke have, at der bliver åben boligtildeling eller, at der bliver bygget for meget nyt derude," fortæller Charlotte Høst-Madsen.

Tre ben i Christiania

Sammen med fire kolleger varetager hun Slots- og Ejendomsstyrelsens administration af fristaden. Opgaven er fordelt på tre ben. For det første varetager de driften af Christiania gennem administration af byggetilladelser og tilladelser til at bo derude. Andet ben, som er det Charlotte Høst-Madsen mest beskæftiger sig med, handler om at implementere målene i Christianialoven. Tredje ben er at hjælpe med oplysninger i de retssager, der er mellem staten og Christiania. Sagerne handler om brugsretten til området.

Charlotte Høst-Madsen synes selv, at hun har et godt forhold til christianitterne. De respekterer hendes arbejde og opgaver, selv om de ofte er dybt uenige med hende. Hun kommer til mange møder på Christiania. Til et møde satte en beboer spørgsmålstegn ved gyldigheden af Grundloven på fristaden. Charlotte Høst-Madsen reagerede ved at fortælle dem, at de måtte leve med de danske love, men at tyngdeloven var til forhandling.

"Til næste møde havde de så tegnet et forslag til en svømmehal, der skulle ligge oppe i luften. De er ret sjove og anderledes. Jeg har heller aldrig før været til møder med folk, der tog vaffelis og hunde med."

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Villum Fonden
Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
Job
Djøf
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet