Vi takker for mad en sidste gang i Hørsholm

30.1.2009

af

Kantinen i Hørsholm Kommune er personificeret ved Teddy - kok og hyggespreder, der samtidig tilbyder medarbejderne valget mellem det sunde og grønne, men også det traditionelle og ofte mere fede.

DJØF Bladet har været rundt og dele frokostoplevelser med djøfere på otte forskellige arbejdspladser. Vi slutter kantinetjek-serien i Hørsholm Kommunes kantine, hvor kok og kantinebestyrer Teddy sætter et stort personligt præg.

"Vores alle sammens bamsefar," som min medspiser og vært Betina Bojesen, borgerservicechef i Hørsholm Kommune, siger om kantinebestyreren.

Men Teddy er ikke bare en hyggelig og rar 'kantinefatter', der hilser og sludrer med de fleste. Han er også garanten for, at medarbejdere og kursister altid kan få en sund og fedtfattig frokost, hvis det er det, de ønsker. For selvom Hørsholm Kommune har sat fokus på sundheden - også i kantinen, og Teddy har arbejdet sammen med diætister, er der også stadig plads til de mere traditionelle og ofte federe retter.

Valget er frit, men går man efter det sunde, skal man øse op fra de fade og skåle, som Teddy og co. har sat et lille grønt klistermærke på. Ifølge Teddy bliver fadene med det sunde og det mindre sunde tømt med stort set lige stor hastighed. Og der er heller ikke forskel på, hvad kvinderne og mændene vælger. Nogle kvinder er til et par stykker smørrebrød, mens nogle mænd fylder tallerkenen op ved salatbuffeten - og omvendt. Det er ikke sådan at gøre op med folks spisevaner. "De er meget konservative," siger Teddy, men han konstaterer dog, at der efterhånden er blevet større og større afsætning på fiskeretterne.

Svært at vælge

Der er to buffeter - den nævnte salatbuffet med en række blandede salater og en masse små skåle med spirer, salater, bønner, fetaost og meget mere til bland-selv-salat. De tre slags dressinger er alle fedtfattige.

På den anden buffet er der en masse forskellige slags pålæg med pynt og rugbrød, så man kan komponere sit eget smørrebrød efter ønske. Her er også fyldte lakseruller og dagens varme ret - revelsben.

Køen omkring de to buffeter går indimellem i stå, når en af frokostgæsterne ikke kan bestemme sig. "Hvor er det svært at vælge," lyder det flere gange.

Det er ikke bare de ansatte på rådhuset, der aflægger visit i kantinen. Også kommunens øvrige ansatte, blandt andet sosu-assistenterne og dem fra materialegården, kommer forbi for at købe deres frokost hos Teddy. De tager maden med sig i en dertil indrettet foliebakke.

Og der er ikke noget at sige til det. Her kan de få en frokost, sund hvis de vil, til en særdeles rimelig pris. Et stykke smørrebrød svarende til, hvad der kan ligge på et helt stykke rugbrød, koster 7,50 kroner. En lille skål salat koster 12,50 - en stor 18,00. Dagens varme ret koster fra 14,50 til 22,50 krone, og en ciabattasandwich kan erhverves for 17,00 kroner.

Min medspiser og jeg spiser hver en lille skål salat, et stykke smørrebrød og drikker en cola til otte kroner. Jeg skal også lige smage lakserullen, der koster 13,00 kroner.

De blandede salater er meget spændende og velsmagende, kalvekødet med pickles og peberrod mørt og lakserullen også delikat.

Den sidste uddeling af madkasser løber op i fire flotte af slagsen til Hørsholm Kommunes kantine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Frist 4. mar. 2024
Job
Børne- og Undervisningsministeriet
Job
Finanstilsynet
Job
Finanstilsynet
Job
Hjørring Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet