Tiltrækker de karrierebevidste

16.1.2009

af

Karriere rimer på klima. Det internationale udsyn, de mange rejsedage og et nyt område appellerer til yngre med ønske om en international karriere. Derfor er Klima- og Energiministeriet puppe for de karrierebevidste.

Når fuldmægtig Martin Hansen går til familiefest, får han en anden opmærksomhed end tidligere, når han taler om sit job. Egentlig laver han det samme, som han gjorde i sit gamle job i Miljøministeriet - regner priser på CO2 ud og forbereder de internationale forhandlinger til klimatopmødet. Men det klinger helt anderledes, når han siger Klimaministerium.

Klima indgår i kategorien karrieretrylleord i stil med andre megatrends som globalisering, nano og medier. Og det smitter af på ministeriet, der bliver drevet af de yngre og karrierebevidste. 

I forvejen kan man ikke klistre etiketten seniorklub på Miljøministeriet, der har leveret en stor del af medarbejderne til Klima- og Energiministeriet. Og de 40 medarbejdere, der er nyansatte i Klima- og Energiministeriet, har ikke mange år på cv'et. I forhold til ministerier som fx Undervisningsministeriet er gennemsnitsalderen knap seks år lavere.

"Vi er et relativt ungt ministerium. Det hænger formentlig sammen med, at når man bygger noget op fra grunden, så tiltrækker det relativt mange nyuddannede. Og der er mange unge mennesker, som er tændt på klimasagen. Vi oplever et stort engagement fra både vores nyuddannede og mere erfarne medarbejdere - og stor interesse for at levere et rigtig godt produkt," forklarer Kåre Clemmesen, personale- og økonomichef i Klima- og Energiministeriet.

"De, der vil gøre karriere, søger hen, hvor der er opmærksomhed. Når vi har slået fire-fem stillinger op, har vi haft 200-300 ansøgere, og det gør jo, at man får en skare af karrieremindede folk," fortsætter Kåre Clemmesen

Flere åbne døre

Mange kommer fra organisationer i udlandet, men uden at opgive den internationale karriere - den får bare udgangspunkt i Danmark i stedet. Fuldmægtig Martin Hansen tvivler ikke på, at Klima- og Energiministeriet er en døråbner til resten af karrieren.

"Der er en generel forståelse for, at det er en spændende opgave, og at der er et stort arbejdspres i forbindelse med klimatopmødet. Andre arbejdsgivere er meget interesserede i, hvad det giver arbejdsmæssigt. Flere rundt omkring indikerer, at man kunne lokke folk fra Klima- og Energiministeriet ud i andre ministerier. Jeg tror, det er meget velanset, og jeg ser det som et karrierespring," siger Martin Hansen. 

Han peger på, at arbejdet med at fastsætte pris på CO2-kvoter også åbner flere døre til erhvervslivet, end ministerielt arbejde ellers har tilbøjelighed til. Tendensen er klar: Med virksomhedernes behov for at profilere sig på Corporate Social Responsibiliy (CSR) og deres konkrete udfordring med at skære ned på CO2 ligger klimavejen åben.

De unge i Klima og Energiministeriet

Gennemsnitsalder på de ansatte i ministeriets departement:

Fuldmægtige 30,2
Attacheer42 
HK45,8 
Betjente 45,6 
Studenter 24,4 
Chefer 40,5 
Konsulenter 36,9 
Hele departementet    37,9 

De ældre ministerier

Gennemsnitsalder for ansatte i:

Miljøministeriets departement 40,9 
Statsministeriets departement 41 
Kulturministeriets departement    40,2 
Undervisningsministeriets departement    43,4 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
HK Danmark
Frist 18. jun. 2023
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet