Sådan garderer du dig mod fyring

30.1.2009

af

Tine Santesson

Hvordan forbliver man en attraktiv arbejdskraft.

Ordet krise går igen og igen, når konsulenterne i DJØFs Karriere og Kompetencecenter har en samtale med et medlem. Og selv om det er de færreste, det endnu har haft en direkte betydning for, så fylder krisen mentalt hos en del djøfere, fortæller Lone Rank, chefkonsulent i DJØF.

Men hvad gør man for forsat at være en attraktiv arbejdskraft, så man ikke er en af dem, der ryger, hvis det bliver alvor, og der skal skæres ned?

Det er egentligt meget enkelt, fortæller Lone Rank, for rådene er de samme, som de altid har været:

  • Gør dit arbejde godt
  • Tjek løbende med din chef om du prioriterer dine opgaver rigtigt
  • Tænk positivt og vær konstruktiv
  • Lad være med at være den, der sidder og mukker i hjørnet, når der er forandringer på vej
  • Vær en god kollega
  • Vær anerkendende og vær opmærksom på både at kunne give og modtage konstruktiv feedback.

Dermed ikke sagt, at det bare er nemt at efterleve ovennævnte, siger Lone Rank. Især ikke nu, hvor man måske kommer til at opleve, at ens gode kollegaer bliver fyret en efter en, eller hvor man er i en virksomhed, der befinder sig i en evig kamp mod røde tal på bundlinjen.

"Men selv om det er svært, er det vigtigt at bevare initiativet. På den måde vil man opleve, at man selv kan være med til at påvirke de forandringer, der måtte komme. Det er med at finde de små lyspunkter og stjernestunder i hverdagen og så holde fokus på dem, for det er på ingen måde energigivende at falde i gryden af pessimister og sidde i et hjørne og mukke med armene over kors. Og det sidste er nok heller ikke den smarteste taktik, hvis man gerne vil sikre sin position og sit job," siger Lone Rank.

En anden af ovennævnte punkter, som det ifølge Lone Rank er særlig vigtigt at have fokus på er toeren: Tjek løbende med din chef om du prioriterer dine opgaver rigtigt.

"Vi har nogle gange svært ved lige at komme ind til chefen, for vi mener jo nok, at vi sagtens selv kan prioritere. Men ud over prioriteringen er det også en måde at signalere: Hvad kan jeg hjælpe med, siger Lone Rank.

Men det kan da også blive så surt på en arbejdsplads, at det er umuligt at leve op til ovenstående bullets, og så er det måske værd at overveje, om man ikke skal kigge sig om efter et nyt job, siger Lone Rank. For selv om ordet krise har bidt sig fast hos de fleste, så er det de færreste djøfere, der er blevet ramt, og ledigheden er stadig minimal. tsa

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Sundhed
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
Job
Udlændinge- og Integrationsministeriets departement
Job
Hillerød Business College U/Nord
Job
Vento Energy Support
ANNONCE