Bedre tjek på kvindeandelen i offentlige råd

16.1.2009

af

Loven om ligelig kønsmæssig sammensætning af medlemmer i offentlige udvalg, råd og nævn bliver nu strammet op.

Ligestillingsminister Karen Jespersen (V) har fremsat et stramningsforslag, som bl.a. styrker sanktionerne overfor organisationer og myndigheder, der ikke lever op til kravet om at indstille både en mand og en kvinde eller ikke giver en saglig begrundelse for den manglende indstilling.

I 2007 - som var det første år, hvor man fra ministeriernes side skulle indberette kønsfordelingen - udgjorde kvinder 42 procent af de ministerienedsatte råd, nævn og udvalg. Det tal dækker dog over, at langt fra alle udvalg, råd eller nævn er blevet indberettet. Plus at der endnu ikke er retvisende tal for statslige bestyrelser og regionerne og kommunernes udvalg.

Men man slår dog ikke desto mindre de børsnoterede virksomheders bestyrelser med flere længder, for her ligger kvindeandelen nede på 5,6 procent.

DJØF har fået stramningsforslaget til høring og er glad for intentionen.

"Loven fungerer på mange punkter som et foregangseksempel for de fremtidige tiltag over for den private sektor, som vi mener er nødvendige," siger politisk konsulent i DJØF, Lisbeth Kjersgård.

Men DJØF havde gerne set, at stramningen gik videre og også tog fat i, at man kan fravige kravet om indstilling af lige mange mænd og kvinder, hvis 'der foreligger særlige grunde'.

"Disse grunde bør præciseres nærmere i loven. Efter DJØFs mening er det eneste saglige argument for at fravige, at det ikke har været muligt at finde kompetente kvalificerede personer til posten," forklarer Lisbeth Kjersgård.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Djøf
Job
Villum Fonden
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet