Islam er en lovreligion

14-08-2008
1 min.

Læserbrev fra Erik B. Neergaard, pensioneret dommer.

I Djøfbladet nr. 10, 30.5.2008, giver Lotte Hansen på side 40 en kommentar til nogle udtalelser af Birthe Rønn Hornbech om muligheden for en dansk dommer med tørklæde.

Der mangler i kommentaren - lige som i langt de fleste indlæg i dagspressen - hensyntagen til det forhold, at islam - så vidt jeg har forstået efter ganske omfattende læsning - ikke blot er en religion, der lige som andre religioner beskæftiger sig med åndelige sager, men islam er en lovreligion og en politisk ideologi, der sigter på at regulere forholdet mellem samfundets borgere efter koranen og andre islamiske regler. Islam har regler om, at kvinder ikke er ligeværdige med mænd, at muslimer, der forlader islam, kan straffes strengt, også med dødsstraf. Så islam anerkender altså ikke religionsfrihed og anerkender heller ikke ytringsfrihed, og islam har regler om, at muslimer er "rene" og ikke-muslimer er "urene", vist lige som svin og hunde. En dansk dommer, der med det islamiske tørklæde viser tilhørsforhold til en sådan politisk ideologi, burde være utænkelig. Næppe mange ville finde det acceptabelt, at en dommer mødte op i retten med en lige så klar tilkendegivelse af tilhørsforhold til et politisk parti, hvad enten det er Enhedslisten eller Dansk Folkeparti eller noget derimellem, skønt de nævnte partier så vidt mig bekendt alle respekterer de almindeligt anerkendte menneskerettigheder.

Mig bekendt har ingen af de andre her i landet kendte religioner tanker eller politiske idéer om at ville regulere det borgerlige samfund, men anerkender og respekterer den demokratisk vedtagne lovgivning. En dansk dommer med et smykke i form af et kors eller en jødisk stjerne har mig bekendt aldrig givet anledning til problemer, så et forbud mod sådanne smykker virker helt overflødigt og aldeles urimeligt.Erik B. Neergaard
Pensioneret dommer

PS. Det må vist bero på en misforståelse, at Lotte Hansen skriver, at regeringen "forbød ved lov tørklæder og al anden religiøs og politisk beklædning til dommere." Mig bekendt har vi kun hørt, at regeringen vil komme med et lovforslag til efteråret.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.