Fra depression til fyring

28-08-2008
1 min.

Jens Krog Olsen havde et stresset efterår som ungdomsuddannelsesvejleder, før hans kone sagde stop. Et halvt år efter er den 40-årige cand.scient.adm. stadig arbejdsløs.

Den 12. november 2007 fik Jens Krog Olsens kone nok. Hendes mand havde på det tidspunkt udvist en række faretruende symptomer på stress. Søvnløshed, rastløshed, koncentrationsbesvær og træthed var nogle af dem.

På et tidspunkt havde den 40-årige cand.scient.adm. kørt rundt på Køge Bugt Motorvejen uden at kunne huske, hvor han var.

Hans kone sendte ham til lægen, som sygemeldte ham med diagnosen depression. Otte uger senere blev han fyret.

Det skete dagen efter, at han havde været til en samtale med sin chef, som ellers lovede at få ham sluset tilbage på arbejde den 1. februar 2008.

Brændte ud

Jens Krog Olsen er en ud af fire akademiske medarbejdere, der har forladt arbejdspladsen på grund af uenighed med ledelsen. Han har ikke som mange andre stresssygemeldte følt, at det var ham, der var noget i vejen med.

Forholdene på arbejdspladsen var meget ustrukturerede, og han forsøgte med stort   engagement at få rettet op på problemerne.

"Jeg gik for hårdt op i det og brændte ud," erkender han i dag.Selve fyringen har den tidligere ungdomsuddannelsesvejleder ingen traumer over.

"Jeg vidste, at jeg ikke kunne holde til jobbet og ville selv have sagt op." 

Jens Krog Olsen har tidligere været ansat på Roskilde Universitetscenter som akademisk medarbejder og projektleder. Han er stadig arbejdsløs.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.