Djøferne strømmer til lønforhandlingskurser

12.8.2008

af

Antallet af djøfere, der melder sig til lønforhandlingskurser er steget med 200 procent i forhold til sidste år.

Antallet af djøfere, der melder sig til lønforhandlingskurser er steget med 200 procent i forhold til sidste år. Måske fordi, de gunstige tider betyder, at der rent faktisk er noget at forhandle om, og måske også fordi, der har været meget fokus på forhandling i medierne de seneste år, lyder forklaringen fra Carsten Nielsen, konsulent i DJØF og underviser på DJØFs forhandlingskurser.

Samtidig har en del af kursisterne omkring fem år anciennitet, og det vil sige, at de er fra en årgang, hvor der i sin tid ikke var så meget at forhandle om.

"Og nu ser de så en mulighed for at indhente noget af det forsømte," siger Carsten Nielsen.

Det er især kvinderne, der strømmer til for at blive stærkere i strategi, teknik og forhandling, når de skal forhandle deres egne løn- og arbejdsvilkår med chefen.

Dermed kan vi godt hamre en pæl gennem myten om, at kvinder ikke interesserer sig for løn, siger Carsten Nielsen.

Men hvorfor er det lige kvinderne, der har meget fokus på lønforhandling?

"Det er ikke mit indtryk, at kvinderne er dårligere til at forhandle løn end deres mandlige kolleger, men de føler sig måske ikke helt så godt tilpas i en forhandlingssituation," siger Carsten Nielsen.

Han forklarer det med, at fællesskab og god tone mellem kollegerne spiller en stor rolle hos kvinderne.

"Derfor kan det være svært pludselig at sidde til lønforhandling med Bente, som man arbejder tæt sammen med, og som plejer at være fortrolig kollega. Og så sidder Bente pludselig i en helt anden rolle og siger noget, som ikke bare er positivt," siger Carsten Nielsen.

Og så kan kvinderne bare godt lide at være godt forberedte og være godt klædt på, inden de sætter sig i en forhandlingssituation, siger han. Han pointerer samtidig, at det netop er to meget væsentlige elementer i det, der gerne skulle ende med at være en vellykket forhandling.

Og så vil Carsten Nielsen gerne pege på en ikke uvæsentlig detalje, der i høj grad kan være med til at afgøre, om man komme tilfreds ud fra en lønforhandling med chefen.

"Langt det meste af lønforhandlingen foregår de 364 dage om året, hvor man ikke sidder overfor chefen og konkret forhandler løn. Det er en øjenåbner for mange - især kvinder - at det er vigtigt at være sin egen lobbyist i hverdagen. Ikke sådan at man skal fremhæve sig selv i forhold til kollegerne, men man skal aldrig undlade at gøre opmærksom på, når og hvor man gør en forskel," siger Carsten Nielsen.

Han kan for øvrigt fortælle at DJØF overvejer at udvide deltagerantallet på flere af lønforhandlingskurserne, fordi interessen er så stor og flere kurser for længst er overtegnede.

Læs mere om lønforhandlingskurserne og få gode råd til lønforhandling ved at klikke på linket til højre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet