Dansk datingbureau for innovation i München

28-08-2008
1 min.

Nyt innovationscenter skal sætte danske og tyske forskere og forskningsbaserede virksomheder i kontakt med hinanden. Centeret er det tredje danske af slagsen på verdensplan og oprettet af Videnskabsministeriet og Udenrigsministeriet i fællesskab.

"Langt hovedparten af den viden, vi har brug for i Danmark, produceres uden for landets grænser. Og derfor er det utrolig vigtigt, at danske forskere og forskningstunge virksomheder kommer ud til disse udenlandske videnscentre. Innovationscenteret i München skal derfor sådan lidt populært sagt agere datingbureau for danske repræsentanter i München og altså hjælpe dem med at komme i kontakt med forskningsmiljøer i den del af Tyskland og i Europa generelt," siger Søren Stauning, der er ansat som teknologi- og forskningsattaché i det nye innovationscenter.

Innovationscenteret åbnede dørene 18. juni i år og er det tredje danske innovationscenter oprettet som et fælles tiltag mellem Danmarks Eksportråd i Udenrigsministeriet og Videnskabsministeriet. De første to åbnede i Silicon Valley i USA i 2006 og i Shanghai i Kina i 2007.

"Hvor Silicon Valley jo er det teknologiske kraftcenter i den førende økonomi lige nu, og Shanghai forventes at blive det i verdens kommende, så er området omkring Bayern og Baden-Württemberg et forskningsmæssigt kraftcenter for Tyskland og dermed også i Europa. Vi skal selvfølgelig være repræsenteret ude i den store verden, men vi skal ikke glemme også at skabe kontakt til de stærke forskningsmiljøer, der findes på vores dørtrin. Og her er München altså stedet at være," fortæller Søren Stauning.

München er hjemsted for seks ud af Tysklands ni eliteuniversiteter, huser hovedsæderne og udviklingsafdelingerne for nogle af Tysklands største virksomheder, herunder BMW, SAP og Siemens, og udgør derfor et af Europas førende forsknings- og innovationsmiljøer."Samtidig er Tyskland jo det største danske eksportmarked. Så kombinationen af et forskningsmiljø i verdensklasse og et stort kommercielt marked gør netop det område til et stærkt udgangspunkt for at udvide samarbejdet inden for fremtidens vækstområder til gavn for begge lande," siger han.

Innovationscenteret vil have fokus på miljø og energi, IKT samt biovidenskab og design og har taget bolig i det danske konsulat i München. Centeret har i dag syv medarbejdere, som blandt andet også beskæftiger en mindre afdeling af Invest in Denmark. På længere sigt skal centeret rumme i alt ti medarbejdere.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.