Nyt job - Britt Schak Hansen

12-06-2008
2 min.

Fokus på frivilligt arbejde til fuld løn.

Britt Schak Hansen, 39 år, cand.techn.soc. fra RUC. Har næsten en ph.d.-grad fra Syddansk Universitet, men sprang fra for at kunne starte i sit nuværende job som leder af Vindrosen - De Frivilliges Hus i Esbjerg. Født og opvokset i København, men har de seneste syv år boet på Fanø.

Hvad fik dig til at springe fra, så tæt på at du havde din ph.d. i hus?

"Jeg kunne se, at jeg alligevel ikke kunne blive færdig til tiden, og jeg havde lyst til at arbejde med noget mere praktisk. Og så var drømmejobbet der lige pludselig."

Hvad er det, der gør det til et drømmejob?

"Jeg bor på Fanø, så mulighederne er ikke så store. Og da jeg altid selv har været aktiv som frivillig i forskellige organisationer, og min ph.d. også handlede om, hvad frivilligt arbejde betyder for lokalsamfundet, var jeg ikke i tvivl, da jeg så stillingen. Og selvom min ph.d. havde fokus på frivilligt arbejde inden for kulturturisme, og fokus i De Frivilliges Hus er på sociale foreninger, så er det samme teorigrundlag."

Hvad er dine primære opgaver?

"Jeg skal stå for administration, personaleledelse og udvikling af organisationen. Ud over en projektansat og tre medarbejdere i fleksjob har vi en del frivillige tilknyttet huset. Derudover er der 95 frivillige sociale foreninger i Esbjerg Kommune, som er medlem af Vindrosen. Dem skal jeg være med til at støtte og inspirere, så vi kan få den bedst mulige udvikling af det sociale arbejde i Esbjerg Kommune. Og så skal jeg ikke mindst søge projektmidler."

Hvad er din største udfordring?

"En af udfordringerne er at fastholde og skaffe nye frivillige til de mange sociale foreninger. Der er meget fokus på virksomheders sociale ansvar, og jeg kunne godt tænke mig at få virksomhederne til at give nogle medarbejdere fri med løn et par timer om ugen, hvor de kan vælge at arbejde frivilligt for en social forening eller et socialt projekt. Der sidder mange medarbejdere rundt omkring med en masse kompetencer, som der er brug for i foreningslivet."

Hvordan er du havnet på Fanø efter mange år i København?

"Jeg forelskede mig i en fannik, som jeg har mødt gennem mit frivillige arbejde i miljøbevægelsen. Det er helt fantastisk at bo her midt i Vadehavets smukke natur og så alligevel bo tæt på ens arbejde. Det tager 12 minutter med færgen, og så er jeg næsten på arbejde. Samtidig er det en kontrast til København, for her mærker man hurtigt, at det gør en forskel, når man engagerer sig i lokalsamfundet. Jeg nyder ølivets afslappede stemning og vestenvindens susen."

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.