Lotte Hansen begår to fejl

26-06-2008
2 min.

Læserbrev fra Niels Rasmus Kallin Jensen, konsulent, cand.scient.pol.

I det nye nummer af Djøfbladet (nr. 10, red.) læste jeg med stor interesse et indlæg fra Lotte Hansen på side 40 og jeg blev lidt pikeret over, at der var to store fejl i indlægget.

For det første måtte Anita Bay Bundegaard ikke gå af som minister efter flere ugers pres i 2001. Hun gik først af den 27. november 2001, da VK-regeringen kom til magten. Jeg henviser til nedenstående uddrag fra Anita Bay Bundegaards biografi:

" ... hun var politisk helt ukendt, da hun ved regeringsomdannelsen 21. december 2000 blev minister for udviklings-bistand i Regeringen Poul Nyrup Rasmussen IV. Denne post holdt hun til regeringen gik af 27. november 2001. Anita Bay Bundegaard vakte stor opsigt i en periode, hvor der var skarp debat om indvandringens omfang, i et interview at efterlyse en måde de vestlige lande kunne håndtere problemet med såkaldte fattigdomsflygtninge."

For det andet udtalte Eva Kjær Hansen sig ikke om, at alle mennesker ikke var lige. Hun gik skridtet videre og udtalte sig positivt om uligheden i samfundet. Jeg tænker selvfølgelig på dengang, socialministeren gjorde sig til talskvinde for større ulighed, fordi det ville skabe mere dynamik i samfundet.

Hun sagde bl.a.: "Lad de rige blive rigere, så det kan skabe dynamik og komme hele samfundet til gode. Min socialpolitik handler om, at folk, der kan og vil, skal tjene gode penge, for det kan skabe arbejdspladser og skatteindtægter. Hvis det betyder, at skellet bliver større, gør det ikke noget."

Det syntes statsminister Anders Fogh Rasmussen var rigtigt dumt sagt. "Jeg er ikke enig i den måde at udtrykke det på, at vi skal være ligeglade med, om der bliver større ulighed i samfundet. Jeg ønsker et samfund, der hænger godt sammen, og det betyder også, at der ikke bør være for stor økonomisk og social ulighed."

Endelig er jeg meget enig i Lotte Hansens betragtninger om retsstaten, hvor integrationsminister Birthe Rønn Hornbech fortjener vores fulde støtte. I Folketinget har Det Radikale Venstre givet hende deres støtte, ligesom SF og Enhedslisten og enkelte medlemmer fra de gammelliberale kredse i Venstre.

Med venlig hilsen
Niels Rasmus Kallin Jensen
Konsulent, cand. scient. pol.

Svar

Det er en beklagelig fejl, at jeg skrev, at Anita Bay Bundegaard måtte gå af som minister pga. sagen om fattigdomsflygtninge. Hun blev som minister, til regeringen gik af. Ingen i SR-regeringen hjalp Anita Bay og efter fleres dages ydmygelse i Folketing og presse, måtte hun gå bodsgang og slog efter min mening aldrig igennem som minister.Jeg er til gengæld uenig med Niels Rasmus Kallin Jensen i, at det er forkert, at jeg skrev at venstreministeren Eva Kjær Hansen ikke mente, at alle mennesker var lige. Han skriver, at hun mente ulighed var godt og ja, det var netop det, jeg henviste til. I modsætning til Anita Bay var Eva Kjær heldigere med sin rådgivning og sadlede hurtigt om. At den slags opportunisme kan være trist, er en anden side af samme sag.

Lotte Hansen

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.