Fra historisk forlag til digital information

26-06-2008
2 min.

Mange jurister og advokater har et tæt forhold, ja næsten symbiotisk, til deres Karnov. Men de færreste ved, at der bag lovsamlingen i dag gemmer sig en global megavirksomhed med 50.000 ansatte fordelt på 93 lande.

Historien om Karnovs lovsamling og værkets tilblivelse er rørende og så dansk, som den kan blive. Overretssagfører Magnus Karnov boede i starten af 1900-tallet i det dengang tyske Sønderjylland og anvendte den tyske lovsamling Bürgerliches Gesetzbuch i sit daglige arbejde. Da Sønderjylland blev genforenet med resten af Danmark i 1920, så Karnov behovet for at lave en dansk pendant, og den første udgave af Karnovs Lovsamling kom i 1924. Samtidig etablerede han Karnovs Forlag, som udover ham selv bare bestod af et par enkelte medarbejdere. Sådan er det ikke længere. 

Forlaget Thomson opkøbte i 1986 Karnovs Forlag. Den 17. april i år fusionerede Thomson med Reuters og i dag beskæftiger det nye Thomson Reuters mere end 50.000 medarbejdere i 93 lande.

"I dag er vi noget mere end et forlag. Vi kalder os en informationsvirksomhed og arbejder på at blive verdens førende udbyder af såkaldt intelligent information. Vi kombinerer innovativ teknologi og leverer viden og information inden en række områder, så som jura, skat, revision, forskning, sundhed og medier," siger adm.dir. i Thomson Reuters Jørgen Barslund.

Global informationsvirksomhed

Forlagsvirksomheden er i dag en mindre del af det globale foretagende bag virksomheden, som overordnet set står på to ben.  Det ene bliver kaldt Thomson Reuters Markets og er en sammenslutning af det tidligere Reuters og Thomson Financiel, som lever af at indsamle og sælge finansiel information til den finansielle sektor.

Virksomhedens andet ben kaldes Thomson Reuters Professionel. Den omfatter den juridiske informationsvirksomhed, som altså blandt andet tager sig af udgivelsen af Karnovs Lovsamling og Ugeskrift for Retsvæsen. Derudover indeholder denne del af virksomheden også Thomson Scientific, der indsamler teknisk videnskabelig information og endelig også Healthcare, en afdeling der indsamler og sælger information om og til lægeområdet."Vi mærker endnu ikke så meget til fusionen med Reuters. Foreløbig er navneændringen den mest konkrete ændring, og på kort sigt betyder det, at vi skal ændre logo, hjemmeside, brevpapir og alle andre steder, hvor vi kommunikerer med omverdenen," siger Jørgen Barslund.

Han forklarer videre, at Thomson Reuters i Danmark fremover også vil fungere som to selvstændige enheder. Det gamle Reuters vil fortsat producere generelle journalistiske nyheder og finansiel information, mens forlaget primært vil være udbyder af online formationstjenester til jurister, revisorer og skattefolk.

"Men så snart de praktiske udfordringer med fusionen er løst, vil vi dog arbejde på at se, hvor vores online kunder kan have fordel af Reuters produkter og derfor blandt andet se på, om den type af information, som vi primært har markedsført over for finansielle virksomheder, også vil være relevant for jurister og revisorer," siger Jørgen Barslund.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.