Socialjurist på mandecenter

30.5.2008

af

Jurist Ole Skou er en af syv ansatte på Mandecentret i København. Med en fortid som socialrådgiver kalder han sig selv for socialjurist.

Mandecentret hjælper mænd, der er kommet i problemer efter brud med deres koner eller kærester.

"Mange af mændene er meget kede af, frustrerede og vrede over deres problemer. De føler, at de løber panden mod muren alle steder," fortæller Ole Skou. Han hjælper mændene videre ved at sætte sig ind i deres situation og gennem samtaler at coache dem frem til, hvilke juridiske slag der er værd at udkæmpe.

"Der er både en del strafferet omkring vold og voldsanmeldelser. Der er en del fogedret, og så er der jo selvfølgelig familieretten, som der klart er mest af," forklarer Ole Skou.

Alle medarbejderne på centret har rådgivningssamtaler med mændene, der kommer der. Da Ole Skou er den eneste jurist, tager han sig af de mest komplicerede juridiske sager. Han har også lavet lovkompendier til de andre medarbejdere om de mest relevante love. Desuden har de alle en coachuddannelse, som de anvender som redskab i deres samtaler med mændene.

Klar rød tråd

Den røde tråd i Ole Skous karriereforløb er ikke svær at få øje på. Han blev færdig som socialrådgiver i 1976. I 13 år var han forstander for et stort mandeherberg for 199 mænd. Samtidig med jobbet som forstander læste han jura på aftenhold på Københavns Universitet. Han specialiserede sig særligt i socialret og familieret. Efter han blev cand.jur., startede han som organisationschef i Kirkens Korshær - en organisation med varmestuer og herberger over hele landet. Der var han i otte år. Så blev han generalsekretær i Samvirkende Menighedsplejer, hvor han beskæftigede sig med en blanding af jura, organisationsteori og udviklingsteori.

"Men så blev jeg træt af den slags arbejde og valgte noget helt andet. Jeg blev ansat i Københavns Kommune i retssikkerhedsindsatsen for de socialt udstødte og var der i tre år," fortæller Ole Skou og fortsætter: "Mens jeg var der, blev jeg juridisk konsulent på Mandecentret i hele opstartsfasen for to år siden."

Nu er han fuldtidsansat på Mandecentret. De seks andre ansatte er pædagoger, socialrådgivere, en sagsbehandler og en cand.scient.adm. Rådgiverne er både mænd og kvinder. Ole Skou er meget begejstret for at arbejde på et tværfagligt hold, hvor der er rig mulighed for at supplere hinanden. Arbejdstiderne kunne dog være bedre. Centret har åbent for rådgivning fra otte morgen til otte aften hver dag, hvilket giver en del skæve vagter samt en weekendvagt om måneden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet