Ny formand for DJØFs Overenskomstforening

15-05-2008
2 min.

Lars Qvistgaard har været medlem af bestyrelsen og formand for udvalget for Statssektoren i de sidste seks år.

Lars Qvistgaard, 40, cand.jur., chefkonsulent i Økonomistyrelsen, er pr. 1. maj blevet konstitueret som formand for DJØFs Overenskomstforening efter, at Søren Burcharth, formand gennem de sidste seks år, har fået job som administrationschef på Danmarks Tekniske Universitet.

Skiftedagen kommer ikke som nogen stor overraskelse. Foreningen har en seks-års regel for formandsposten, og de seks år var gået for Søren Burcharth allerede i november. Men et formandsskifte midt i en vigtig overenskomstforhandling var efter bestyrelsens mening uklogt, så der blev 'dispenseret' med en vedtægtsændring, så han kunne gøre arbejdet med OK 08 færdigt. Det har han gjort nu - og afgangssalutten var knap 87 procent ja-stemmer og en usædvanlig høj stemmeprocent ved urafstemningen blandt de 16.000 medlemmer.

Lars Qvistgaard har været medlem af bestyrelsen og formand for udvalget for Statssektoren i de sidste seks år. Han er konstitueret formand frem til det ordinære bestyrelsesvalg i efteråret og agter at stille op som kandidat til formandsposten ved valget.

Lars Qvistgaard er gift med amerikanskfødte Ellen, som er børnebibliotekar. De har børnene Erik på 14, Axel på 10 og Rita på 7.

Lars Qvistgaard vil ud i klubberne

Hvordan vil du følge op på OK 08?

"Der er mange elementer i OK 08, som vi nu skal udnytte til vores fordel. Det gælder især kompetenceudvikling. Men vi kommer også til at fokusere på personalegoder. Og så skal vi have fundet ud af, hvordan vi tackler plustid. Endelig gjorde de problemer, som universiteterne rejste på Sektorforsamlingsmødet i forbindelse med godkendelsen af ok-resultatet, indtryk. Det skal vi arbejde med."

Har du en mærkesag i bestyrelsesarbejdet?"Vi skal have styrket dialogen med klubber og medlemmer. Vi skal ud og høre, hvad baglandet mener. Og vi skal være klar til at redegøre for de prioriteringer, vi foretager i bestyrelsen. Så vi skal også kunne drøfte emner, som måske ikke lige er relateret til overenskomsten. Det kan for eksempel være ligestilling eller emner som det velfærds- og skattepolitiske udspil, som DJØF kom med sidste år."

Du har før markeret dig på familie-arbejdsliv balancen - vil du også gøre det som formand?

"Ja. Som arbejdsmarkedet udvikler sig, skal vi fastholde et skarpt fokus på det. Et væsentligt element her er at se på, hvordan det forholder sig med ligestillingen. På flere af de arbejdspladser, jeg har været ude på i det seneste års tid, er der medlemmer, som har udtrykt bekymring for, om der er lige løn for lige arbejde. Undersøgelser viser også, at især kvinder er tilbageholdende med at søge lederstillinger, blandt andet på grund af arbejdspresset. Alle skal have mulighed for at udfolde deres kvalifikationer - det gælder også for den offentlige sektor. Så det er vigtigt at arbejde med de forhold, der hæmmer talenterne i at blomstre."

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.