Klimaet giver prestige

15-05-2008
2 min.

Cand.scient.pol. Gro Iversen er fuldmægtig i Klima- og Energiministeriets klimaområde. Hun oplever, at der er kommet mere prestige i at arbejde med klima.

Personen

"Jeg er international koordinator, men vi går ikke så meget op i titler herinde," fortæller Gro Iversen, da hun bliver spurgt om sin stillingsbetegnelse.

Hun blev rokeret fra Miljøministeriets klimaafdeling til Klima- og Energiministeriet, da ministeriet blev oprettet efter folketingsvalget sidste år. Det havde hun det helt fint med, da hun så oprettelsen af det nye ministerium som en klar opgradering af klimasagen. En sag, som hun går meget op i. Hun har, med egne ord, et brændende miljøhjerte.

Ud over regeringens større fokus på sagen mærker hun også, at tidligere studiekammerater har fået mere respekt for hendes arbejdsområde.

"Da jeg arbejdede i klimaafdelingen i Miljøministeriet, og jeg mødte nogle gamle studiekammerater, der spurgte, hvad jeg lavede, så var reaktionen: 'Miljøministeriet, nå?' Hvis man møder dem i dag, så er det: 'Nej, hvor fedt!' og den slags reaktioner. Det er en sjov udvikling. Dengang, jeg læste, var det mere Syrien og terror og den slags, der var oppe i tiden," fortæller Gro Iversen, der blev færdig på statskundskab i København i 2004.

En måned i Argentina

Dengang var jobsituationen en anden end nu, og Gro Iversen nåede at gå ledig i knap fem måneder, efter hun blev færdig på studiet.

"Jeg søgte alt. Det var meget svært at komme ind nogen steder. Vi var mange om buddet, men så fik jeg et job med løntilskud i Ungdommens Røde Kors. Der var jeg kun i to måneder, fordi jeg så fik et fast job i Miljøministeriet," fortæller Gro Iversen.Hun beskriver sine daglige arbejdsopgaver som en blandet landhandel. Det er alt fra taler, mødemateriale til ministeren og NGO'eres inddragelse i den store klimakonference i 2009. For nylig var hun en måned i Argentina for at hjælpe til med at arrangere en efterfølger til den såkaldte Grønlandsdialog fra 2005. Arrangementet i Argentina går kort sagt ud på at invitere omkring 25 nøgleministre inden for miljø og klima til dialog om disse emner. Væk fra de store forhandlingsborde skal de forsøge at være mere konkrete og løsningsorienterede i et mere uformelt miljø.

Gro Iversen er meget glad for sine kolleger og sine arbejdsopgaver, men er godt klar over, at hun også skal prioritere fritiden.

"Personligt går jeg meget op i mit arbejde. Jeg har ikke nogen børn, og jeg skal da passe på ikke at prioritere arbejdet for meget. Jeg skal også huske at holde fri," afslutter hun.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.