Klima- og Energipuslespillet

15-05-2008
2 min.

Regeringen oprettede Klima- og Energiministeriet efter folketingsvalget sidste år. Det var noget af et puslespil at samle tropperne til det nye ministerium.

Virksomheden

Energidelen af det nye ministerium kom fra det gamle Transport- og Energiministerium, og Miljøministeriet afleverede de medarbejdere, der havde med klima at gøre. Derudover fik det nyoprettede ministerium også nogle mere administrative og tværfaglige medarbejdere fra det ministerium, der lå i bygningen før dem - det nu nedlagte Familie- og Forbrugerministerium. Hele processen med at finde ud af, hvem og hvor mange ansatte der skulle rokeres fra de forskellige ministerier, var en større proces.

"Det er sådan et større puslespil, som det tager nogle måneder at få til at gå op," forklarer cand.polit. Thomas Egebo, departementschef i Klima- og Energiministeriet. Som navnet antyder, beskæftiger ministeriet sig med klima og energi.

"Klimadelen har meget at gøre med klimakonferencen i 2009, men også klimaindsatsen i al almindelighed, den hjemlige klimaindsats, klimatilpasning og så videre. Og energidelen, det er selvfølgelig hele energisektoren med Energistyrelsen som den centrale styrelse på det område," fortæller Thomas Egebo. Topmødet, han nævner, er FNs klimakonference i København i 2009. Ministeriet har blandt andet som mål at mindske udledningen af CO2 og drivhusgasser så meget som muligt.

En blandet skare

For øjeblikket arbejder cirka 70 personer i Klima- og Energiministeriets departement. De er en blanding af jurister, økonomer, scient.pol.er, geologer og folk med forskellige naturvidenskabelige forskeruddannelser. Målet er, at departementet skal op på en bemanding på cirka 90 personer, så de ansætter stadig en del nye derinde. Departementschefen ser det som en klar udfordring at sætte folk fra forskellige virksomhedskulturer sammen for at skabe en ny kultur for Klima- og Energiministeriet.Med klima- og energiminister Connie Hedegaard i spidsen har ministeriet allerede opnået resultater i form af en stor energiaftale indgået i februar i år.

"Hovedtrækkene i den aftale er, at vi skal have mere vedvarende energi - både vindmøller og biomasse. Vi skal have udbudt nogle flere havvindmølleparker, og vi skal have gennemført rigtig mange energibesparelser," forklarer Thomas Egebo.

Ministeriet rider for tiden på en vind af velvilje i befolkningen over for klimaet og energibesparelser. Thomas Egebo vil på ministeriets vegne ikke tage hele æren for velviljen i befolkningen, men han mener bestemt, at ministeriet samt deres forgængere i de andre ministerier har haft en finger med i spillet.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.