Nyt job - Kristinn Asgeirsson

10-04-2008
2 min.

En islænding tænker ud af boksen.

Kristinn Asgeirsson 37 år, scient.pol., bachelor fra Universitetet på Island, har netop erhvervet sin kandidatgrad fra Aarhus Universitet. Har arbejdet i den finansielle sektor på Island i mange år som både afdelingsleder og filialchef. Flyttede til Danmark for fire år siden med familien og er netop blevet ansat som projektleder i Bauhaus' hovedkontor i Tilst ved Århus.

Hvorfor flyttede I til Danmark?

"Vi besluttede, at vi godt kunne tænke os at prøve at bo et andet sted i verden. Og da vi kendte mange islændinge, der boede i Danmark, og vi også havde lært dansk i skolen, var det oplagt."

Hvorfor valgte du at tage din kandidatgrad i Danmark?

"Jeg var nok lidt for optimistisk i starten. Jeg regnede egentlig med, at jeg med min baggrund og uddannelse nemt kunne finde et arbejde, men mit dansk var simpelthen ikke godt nok til at få et ordentligt job. Vi lærer dansk i skolen, men det er udelukkende grammatik, og det viste sig, at ingen kunne forstå os, da vi flyttede herned. Derfor besluttede jeg at bruge tiden på at læse videre, mens jeg lærte dansk."

Var det så nemmere at få job, da du havde fået din kandidatgrad?

"Kulturen er meget anderledes i Danmark, har jeg fundet ud af. I Island, hvor vi kun er 300.000 indbyggere, er vi bedre til at tænke ud af boksen og fokusere på, hvilke kompetencer og lyst den enkelte har frem for på konkrete erfaringer og uddannelse. Jeg har mødt en del skepsis. Derfor startede jeg med at kontakte DJØFs karriererådgivning, der blandt andet rådede mig til at søge bredt. Jeg ville gerne arbejde som personalekonsulent og søgte ti stillinger, deriblandt hos Bauhaus. De fik rigtig mange ansøgninger til jobbet som personalekonsulent, men i stedet fik jeg tilbudt at komme til en samtale på et job som projektleder. Det job, jeg har i dag."

Hvad skal du lave?

"Jeg har fået et job, der passer perfekt til mine kompetencer. Bauhaus skal åbne en butik på Island, og det skal jeg være koordinator på. Et meget spændende job, hvor jeg jo både kan bruge min uddannelse, mine tidligere erfaringer og mit kendskab til kulturforskellene mellem danskere og islændinge."

Bliver I i Danmark?

"Ja, vi har ingen planer om at forlade Danmark. Vi er blevet godt integrerede, min kone har åbnet egen frisørsalon, og børnene er faldet godt til."

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.