Stressede magistre efter strukturreformen

06-03-2008
1 min.

Hver anden magister påvirket af stress efter reformen.

Antallet af stress-påvirkede magistre er steget markant i det år, der er gået, siden strukturreformen blev gennemført pr. 1. januar 2007, skriver Magisterbladet. 52 procent af de reformberørte magistre har i det forløbne år mærket symptomer på arbejdsrelateret stress - f.eks. hovedpine, hjertebanken, søvnløshed eller tristhed. Hos de magistre, som fik ny arbejdsplads, er tallet 60 procent.

Det viser en undersøgelse foretaget af Magisterbladet i november. 1.870 af Dansk Magisterforenings medlemmer i kommuner, regioner og statens nye miljøcentre blev spurgt, og knap 700 svarede.

Gruppen af 45-59 årige magistre har følt sig mere pressede end de yngre magistre - de oplever blandt andet, at de har arbejdet flere timer end andre aldersgrupper.Kun 25 procent af de reformberørte magistre svarer ja til, at de oplever, at deres nærmeste leder gør en stor indsats for at forebygge stress blandt medarbejderne.

DM´s faglige afdeling har dog ifølge Magisterbladet ikke fået flere henvendelser fra medlemmer, som står på kanten af eller er bukket under for stress. Til gengæld får de flere henvendelser om arbejdsvilkår, som kan være stressudløsende så som: Markante, uvarslede ændringer i løn eller ansættelse, gennemgribende fysiske omplaceringer, konflikter med ledelse og/eller nye kolleger og problemer med at bibeholde ens hidtidige faglige niveau på en ny arbejdsplads.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.