Pligt til at stille viden til rådighed

27-03-2008
1 min.

Læserbrev fra Helge Andreasen, vicedirektør i Miljøstyrelsen

Hvornår skal man stille op i medierne som embedsmand? Og hvornår bør embedsmændene overlade opgaven til politikerne? Det spørgsmål rejser Lotte Hansen her i DJØF Bladet den 22/2 2008, hvor hun blandt andet på baggrund af min optræden i 21 Søndag den 27/1 2008, er kommet i tvivl om, hvorvidt alle embedsmænd forsvarer systemet for enhver pris.

Det nævnte program handlede grundlæggende om, hvordan vi skal behandle spildevandsslam her i Danmark, særlig spørgsmålet om, hvorvidt medicinrester i spildevandsslam anvendt som gødning på marker udgør en risiko for danskernes sundhed.

Det er et ret teknisk spørgsmål, som kræver stor faglig viden at forholde sig seriøst til.

Grundlæggende er jeg derfor uenig med Lotte Hansen, for så vidt hun mener, Miljøstyrelsen skulle have takket nej til 21 Søndags invitation til at drøfte spørgsmålet om, hvordan vi skal behandle spildevandsslam her i Danmark.

Jeg stiller gerne op igen.For det gør jeg og mine kolleger i Miljøstyrelsen ganske enkelt hver eneste gang vores udtalelser er baseret på et solidt forskningsbaseret grundlag, sådan som det var tilfældet i 21 Søndag.

Det modsatte ville være et tab for demokratiet.

Helge Andreasen
vicedirektør i Miljøstyrelsen

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.