Dyrt ikke at tage fratrædelsessamtaler

27-03-2008
1 min.

En undersøgelse viser, at det koster ikke at tage fratrædelsessamtaler alvorligt.

I næsten halvdelen af de danske virksomheder bliver samtaler med fratrådte medarbejder sprunget over. Og tager man endelig en snak med den medarbejder, der er på vej ud ad døren, er det sjældent at samtalerne bliver brugt til at udvikle nye tiltag. Tiltag, der ellers kan være med til at optimere chancerne for at holde på medarbejdere i fremtiden.

Det viser en undersøgelse, som Deloitte har gennemført blandt 564 HR-ansvarlige.Men det kan være dyrt at lade være med at tage fratrædelsessamtaler alvorligt. For det første fordi, vi er i en tid, hvor mange brancher har endog meget svært ved at finde den nødvendige arbejdskraft, lyder det fra Martin Søegaard, partner i Deloittes Human Capital-gruppe.

For det andet fordi det ifølge ham, typisk koster virksomheden flere hundrede tusinde kroner at genbesætte en stilling.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.