Staten centraliserer it og økonomifunktioner

21-02-2008
2 min.

Djøfere fik nyheden om megafusion i pressen.

1.150 ansatte i staten skal skifte stol, når Finansministeriet over de næste to-tre år gennemfører en plan om at samle alle opgaver indenfor it, økonomi og løn på tværs af ministerier, styrelser og statslige institutioner i to supercentre under Økonomistyrelsen og Skatteministeriet. Med planen vil staten på sigt kunne spare Planen 800 fuldtidsstillinger væk, hvilket ifølge Finansministeriet skal ske ved naturlig afgang. Det kom frem i pressen lige efter årets finanslovsforslag.

I de senere år er der i forvejen fejet en intern fusionsbølge hen over Slotsholmen, hvor adskillige ministerier har samlet deres it og administrative funktioner i et fælles center, som betjener hele ministerområdet

I Beskæftigelsesministeriets Administrations Center, BAC, hørte de seks djøfere først om den store plan i pressen, da den røg ud på Computerworlds hjemmeside, og tv-aviserne fulgte trop om aftenen.

Det kom dog ikke helt bag på dem, for i efteråret gik der rygter om, at statens to største administrationscentre - dem selv og Miljøministeriets Center for Koncernforvaltning, som er det absolut største i staten - skulle slås sammen.

"Så vi var klar over, at det går den her vej. Men pressen kom altså først med at orientere medarbejderne," siger specialkonsulent i BAC, Vitus Bering-Jensen.

Morten Have, tillidsrepræsentant for de godt 30 djøfere i Miljøministeriets Center for Koncernforvaltning, som blev oprettet for knapt tre år siden, siger, at nu skal folk lige fordøje pillen.

"Jeg har opfordret til, at vi får præcis information så hurtigt som muligt. Information er med til at skabe tryghed under forløbet."

Hans holdning er, at når den endelige beslutning om centrene er taget, så er det med at komme i gang og ikke trække det i langdrag."Det er også, hvad jeg hører mine kolleger sige. Og at det er vigtigt, at medarbejderne reelt bliver inddraget og spurgt til råds under hele forløbet."

Søren Burcharth, formand for DJØFs Overenskomstforening, agter at følge fusionsprocessen tæt.

"Finansministeriet skal sikre, at overflytningerne til de nye supercentre ikke skaber usikkerhed eller frustration, men sker under høj grad af medarbejderinddragelse. Ellers risikerer man, at de eftertragtede djøfere i økonomifunktionerne skifter til et bedre lønnet job i det private," understreger han.

"Så får staten for alvor problemer. Kig i DJØF Bladet og se hvor mange ledige økonomstillinger, der hele tiden er opslået."

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.