Nyt job - Kenneth Sejlø Andersen

07-02-2008
2 min.

Højskoleforstander med visioner.

Kenneth Sejlø Andersen, 41 år, scient.adm., master i europæisk social- og arbejdsmarkedspolitik. Har tidligere være udstationeret for både KL i Bruxelles og for LO i Stockholm, og har senest været ansat som projektleder i Finansforbundets ledelsessekretariat. Har netop forladt en post som radikalt byrådsmedlem i Roskilde. Nu højskoleforstander for Roskilde Højskole, der efter planen byder de første elever velkommen i 2010. Initiativet og den første donation på 4 millioner kroner kommer fra Roskilde Festival.

Indtil videre er Kenneth Sejlø Andersen eneste ansatte, og foreløbig må han klare sig med et skrivebord i samme lokaler som Roskilde Festivalens administration.

Hvordan fik du jobbet som højskoleforstander?

"Det var opslået på normal vis. Jeg havde hørt om projektet gennem mit tillidserhverv som politiker i kommunen, og det er bare lige mig."

Hvorfor er det lige dig?

"Det er en gammel drøm at blive højskoleforstander. Og da jeg så hørte, at man skulle bygge noget op fra grunden, overbeviste jeg dem om, at jeg havde nogle helt klare visioner for, hvordan man bygger en højskole op i en stor by i Danmark."

Hvilke visioner har du for Roskilde Højskole?

"Jeg vil skabe en højskole, der bygger på Roskilde Festivalens værdier. Et sted, hvor der er højt til loftet, hvor ansvar bliver uddelegeret, og hvor man stoler på, at folk kan selv.

Det skal være et alment dannende sted, hvor man kan skabe konkrete projekter, som man kan se blive til en realitet på festivalen. Det kan være kunstneriske, humanitære eller arkitektoniske projekter.

Højskolen bliver en del af en ny bydel i Roskilde, hvor der blandt andet kommer et rockmuseum, ungdomsboliger og Roskilde Festivalens administration, og her ser jeg højskolen som et slags beboerhus og en ramme omkring bydelen."

Er du ikke nervøs for at kaste dig ud i så stort et projekt? Især i en tid, hvor det langt fra er alle højskoler der rider på en positiv bølge?

"Nej, egentlig ikke. Jeg er ikke i tvivl om, at dem, der har fået ideen, har set rigtigt, og jeg tror på, at vi kan være med til at vise en ny vej for højskolerne i Danmark."

Hvad er det, der er med Det Radikale Venstre og højskoler?

"Ha.Ha. Jo, der må nok være en forbindelse. Det er noget med nogle grundværdier, vi har tilfælles."

Hvilke værdier?

"Unge i dag er meget individuelt orienterede. Højskolerne er med til at vise, at for at klare sig individuelt er man nødt til at være med i et forpligtende samarbejde. For det er jo gennem mødet med andre, at man udvikler sig selv."

Bor du og din familie på Roskilde Højskole, når I tager imod de første elever i 2010?

"Ja, det skal vi da som udgangspunkt, for sådan gør man jo, når man er højskoleforstander."

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.