Nyt job - Claus Møgeltoft

21-02-2008
2 min.

Claus Møgeltoft, cand.jur., 41, har fået nyt job som kommunal jobcenterchef i Tårnby Kommune. Han kommer fra Høje-Taastrup Kommune.

Hvordan fandt du det nye job?

"Jeg så jobopslaget i Politiken, tror jeg."

Jobcentrene bliver skældt ud fra alle mulige sider. I mangler formentlig medarbejdere, og cheflønnen er næppe fyrstelig. Så hvorfor søgte du jobbet?

"Jeg har arbejdet med beskæftigelsesområdet i mange år - først som konsulent i Kommunernes Landsforening og derefter i en lederstilling i Høje-Taastrup Kommune. Jeg syntes, at det var på tide at få endnu mere indflydelse på tilrettelæggelsen af beskæftigelsesindsatsen, og så var jobbet som jobcenterchef i Tårnby oplagt."

Hvad er den største udfordring i dit nye job?

"Som du selv er inde på, skal vi lige have besat nogle vakante stillinger. Desuden ser det ikke så godt ud på sygedagpengeområdet, og vi halter også lidt efter med hensyn til Ny Chance-målene. Her vil jeg gerne sætte ind. Og så er jeg også meget optaget af, at borgerne oplever en generelt god og ensartet service i jobcenteret, hvad enten de er kunder i den statslige del eller den kommunale del."

Hvad er det mest spændende ved dit nye job?

"Det er jo at bygge videre på alle de gode initiativer, der allerede er sat i gang i jobcenteret - og så tilsætte mine egne ideer."

Hvordan vil du tackle manglen på medarbejdere hos jer?

"Vi skal blive bedre til at fortælle, hvorfor det faktisk er spændende at arbejde i et jobcenter. Derudover kan vi måske benytte andre aktører til at løse visse opgaver. Og så må vi ikke glemme, at vi måske kan arbejde 'smartere' - det vil sige mere rationelt. Hvis ellers IT-systemerne virker ..."

Lige nu kører der i landets jobcentre et afbureaukratiseringsprojekt, som skal være en rollemodel i regeringens Kvalitetsreform. Hvordan synes du, det går med det?

"Jeg håber, at vi kommer tilbage til dét, der er vigtigt: At få de ledige i beskæftigelse og skaffe medarbejdere til virksomhederne. Men det er jo gerne sådan, at hvis man fjerner en regel, så kommer der to nye. Så helt ærligt: Jeg vil se det, før jeg tror det."

Hvor mange timer om ugen tror du, du typisk kommer til at arbejde?

"Når jeg er kommet helt på plads med rutinerne og arbejdsgangene i Tårnby, og jeg har nogenlunde det antal medarbejdere, der er behov for - og hvis ellers IT'en virker, og der faktisk sker noget med afbureaukratiseringsplanerne - så har jeg da planer om at arbejde omkring 40 timer ugentligt. Jeg er selvfølgelig optimist."

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.