Administrativ teknologifreak

07-02-2008
2 min.

Lars Jacobsen er uddannet cand.scient.adm. og chefredaktør for hjemmesiden pcworld.dk. Uddannelsen og jobbet går godt i spænd.

"Jeg er ansvarlig for PC World i Danmark. Jeg har min egen afdeling af faste journalister og freelancere. Jeg er også ansvarlig for salg, markedsføring og udvikling, for at medarbejderne kan arbejde sammen, for at repræsentere brandet bedst muligt og selvfølgelig for at pcworld.dk er en overskudsforretning."

Han ser en klar fordel i sin uddannelse i forhold til jobbet.

"Jeg går også op i den gode historie, men en stor del af chefredaktørjobbet er administration og forretningsudvikling. Her hjælper overblik, økonomisk indsigt og markedskendskab absolut. Som så mange andre steder handler det om at få mest for pengene. Her har min uddannelsesbaggrund hjulpet mig til at analysere arbejdsprocesser, efterspørgsel og udgifter, så vi kan vælge at skrive de mest læste artikler, som samtidig får den højeste tilfredshedsvurdering fra læserne," fortæller Lars Jacobsen.

Før jobbet på PC World arbejdede han fra 2002 til 2005 som fuldmægtig i en styrelse. Blandt andet havde han ansvaret for udvikling af styrelsens IT-strategi.

"Sidst jeg hørte derindefra, var de stadig i gang med at se på en række af de pointer i den IT-strategi, som jeg skrev tilbage i 2002."

Stort andet er der ikke sket. Det er en skærende kontrast til hans nuværende job. Da Lars Jacobsen for eksempel indså, at PC World måtte stoppe med at udkomme i fysisk form, gik der to en halv måned, fra han fik ideen, til at bladet kun eksisterede på nettet.

Digital forvaltning handler om at spare

Lars Jacobsen har altid været fascineret af teknologi og undersøgte i sit speciale, om der er en social og magtmæssig dimension i, hvilke teknologier der vinder indpas i samfundet. Blandt andet kiggede han og specialemakkeren på Dybkjær-rapporten 'Info-samfundet år 2000'.

"En tredjedel af den handlede om, at vi ville få mere demokrati og mere gennemsigtighed for borgerne igennem den nye teknologi. Det er jo bare nul og niks i dag. Ikke eksisterende. På et eller andet tidspunkt kom Finansministeriet. De nappede hele IT-området og sagde: 'Det handler om at spare, det handler om at være mere effektiv'. Det ændrede fuldstændig fokus. For ti år siden handlede det i lige så høj grad om demokrati. Vi konkluderede, at man faktisk kan ændre forskning og udvikling gennem politiske og sociale mekanismer. Helt vildt spændende," fortæller Lars Jacobsen begejstret.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.