Sarkozy lancerer nyt gigantministerium

19.12.2008

af

Med vanlig sans for storhed har man i Frankrig med Sarkozy i spidsen sat helt nye standarder for centraladministrationer. I en ny satsning på miljøet har man lagt fire ministerier sammen og fået et nyt gigantisk ministerium med 13.000 ansatte.

Ministère d´écologie, d`énergie, du développement durable et de l´aménagement du territoire. Sådan lyder titlen på et nyt fransk gigantministerium, forkortet MEEDDAT, der fremover skal forene og styrke den franske indsats inden for økologi og bæredygtig udvikling.

Det nye storministerium kommer til at rumme de fire tidligere ministerier inden for økologi, energi, transport og byplanlægning. Beslutningen blev truffet helt tilbage i maj 2007, og den fysiske sammenlægning kommer til at forløbe over det meste af et år og forventes først færdig i løbet af 2009.

"MEEDDAT hører til en af præsident Sarkozys helt store nyskabelser og bunder i et ønske om at sætte nyt stort fokus på økologi og bæredygtig udvikling. Ved at lægge de fire ministerier sammen og lave en række omorganiseringer, håber man på at gøre det lettere at arbejde på tværs af de forskellige områder og dermed få skabt grundlag for en sammenhængende miljø-, klima-, transport- og infrastrukturpolitik," siger Pernille Sørensen, der selv sidder placeret i en ny international afdeling med i alt 100 medarbejdere, der altså rummer de tidligere internationale afdelinger og EU-kontorer fra de fire gamle ministerier.

13.000 medarbejdere

Det nye gigantministerium kommer med regionale afdelinger til at tælle mere end 13.000 medarbejdere. Og selvom der er oplagte synergifordele at høste ved sammenlægningen, handler opgaven også om på sigt at få de forskellige arbejdskulturer og arbejdsmetoder fra de fire tidligere ministerier til at smelte sammen.

"Det er klart, at en så omfattende sammenlægning tager tid. Forberedelsen af det franske EU-formandskab har til en vis grad været handicappet af sammenlægningen. Men faktisk har vi under formandskabet alligevel tydeligt kunnet mærke fordelene ved nu at have klima og energi under samme ministerium," siger Pernille Sørensen. Hun fortæller videre, at det blandt andet har betydet, at EU-formandskabet har kunnet gennemføre forhandlingerne af den store klima- og energipakke på rekordtid, fordi forhandlingerne kort og godt ikke skulle igennem så mange ministerier.

Megaministeriet bliver samlet i Paris' futuriske forstad La Defense omkring den danske arkitekt Spreckelsens nye triumfbue; La Grande Arche.

"Det er et mærkeligt blandet arbejdsmiljø med fantastiske fællesfaciliteter og gode kaffebarer og restauranter, men til gengæld er kontorerne små og gangene smalle og lavloftede. Det er 'Fagre nye verden' i meget små rum," siger Pernille Sørensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Villum Fonden
Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
Job
Djøf
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet