Så knækkede kurven

18-12-2008
1 min.

Ledigheden for akademikere er dog kun steget en anelse indtil videre.

Efter fire år med faldende ledighedstal for akademikere måned efter måned er kurven knækket. Især dimittendledigheden for akademikere er igen begyndt at stige, viser den seneste ledighedsstatistik fra Akademikernes Centralorganisation (AC).

Ledigheden for alle akademikere er dog kun steget en anelse indtil videre. Således ligger den sæsonkorrigerede ledighedsprocent i oktober måned på to procent.

"Men for dimittender er stigningen mere markant. Normalt plejer dimittendledigheden ellers at falde hen over efteråret," siger Jens Mølbach, sekretariatschef i AC, der peger på, at det især er værd at bemærke cand.merc.erne. Fra september til oktober måned er deres dimittendledighed steget med hele 42 procent - fra 145 til 206.

"Cand.merc.erne er nemlig den faggruppe, der traditionelt set er en af de mest konjunkturfølsomme inden for akademikerområdet," siger Jens Mølbach."Og når først ledigheden begynder at stige for dem, så er det en typisk indikation på, at det også sker for de øvrige grupper. Det sker måske bare med et par måneders forsinkelse. Så selvom det stadig ser godt ud, tror jeg, det snart kommer til at se rigtig skidt ud," siger Jens Mølbach.

Men indtil videre ser det om end meget fornuftigt ud for i hvert fald økonomer og jurister. Begge grupper har rent faktisk haft et fald i ledigheden fra september til oktober i år, så den nu ligger på under en procent. Til gengæld er kurven knækket i den gale retning for de øvrige samfundsvidenskabeligt uddannede og cand.merc.erne. Her er man nu oppe på en ledighedsprocent på henholdsvis 2,3 procent og 1,9 procent. Stadig små ledighedsprocenter, men ifølge Jens Mølbach skal vi som sagt nok ikke regne med, at det holder ved. Hans bud er, at det bare går en vej med ledighedsprocenterne - og det er opad.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.