Ny JØP-bestyrelse, censur og hykleri

04-12-2008
3 min.

Læserbrev fra Lars Wismann, projektchef og direktør, cand.merc., statsautoriseret ejendomsmægler og valuar MDE.

Når der er så få debatindlæg i DJØF Bladet, så kan det ikke undre, efter at jeg har erfaret, at chefredaktør Stig Nielsen censurerer alle indlæg, der af DJØF-ledelsen opfattes kritiske eller af Stig Nielsen opfattes nærgående. En fri faglig debat forudsætter som sagt, at ordet er frit. Desværre er DJØF Bladet blevet til et livsstilsblad som Samvirke eller Helse, hvor DJØF-medlemmer ikke kan skrive artikler, og hvor debatindlæg censureres.

DJØF-ledelsen handler hen over hovedet på de mange passive medlemmer. På JØPs hjemmeside kan man således læse, at Jan Helmer og Søren Burchardt i oktober måned 2008 er udtrådt af JØPs bestyrelse og erstattet af to andre fagforeningsbosser. Sven Karsten Topp, der har været fondsdirektør i Realkredit Danmark, kan dog kun blive en gevinst for JØP. DJØFs hovedbestyrelse har ellers meddelt mig, at de af DJØF udpegede JØP-bestyrelsesmedlemmer først og fremmest skal have god indsigt i overenskomster og arbejdsmarkedsforhold. Jeg hilser derfor Sven Karsten Topp velkommen, da vi i JØPs bestyrelse efter min mening først og fremmest har behov for medlemmer med forstand på kapitalforvaltning.

Hykleriet er dog totalt, da forbundsformand Finn Borch Andersen i DJØF Bladet nummer 19 havde en lang kommentar om, hvor vigtigt det er med en kønskvotering på mindst 40 procent kvinder til de ledende poster. DJØF-ledelsen mener forsat, at ikke en eneste af de 26.000 kvindelige JØP-medlemmer egner sig til at blive udpeget af DJØF til JØP-bestyrelsesarbejdet. DJØF udpeger alene mænd og alene fagbosser. Stine Bosse og Ulrikke Ekelund eller andre kvinder med erfaring og indsigt i kapitalforvaltning skal ikke regne med, at deres køn hjælper dem, når vennerne skal placeres i JØPs bestyrelse.

Lukkethed og fornærmethed er det eneste, jeg har mødt fra chefredaktør Stig Nielsen, hvor jeg har spurgt til, hvad vi betaler freelancejournalister, der skriver artikler om fx 'Hans Kornø kører på cykel' eller 'Pensionen er sat i landbrug', samt hvad det koster pr. DJØF Blad, der udsendes til medlemmerne. Stig Nielsen har blot meddelt, at det vil han ikke svare på. Der venter os derfor en stor opgave, om vi ønsker et DJØF og et JØP, hvor debatten er fri, hvor ledelsen udpeges af medlemmerne ved direkte valg, hvor ledelsen gør, som ledelsen siger, man bør gøre, og hvor spørgsmål besvares åbent og ærligt.       

Med venlig hilsen
Lars Wismann, projektchef og direktør
cand.merc., statsautoriseret ejendomsmægler og valuar MDE

Svar

DJØF Bladet censurerer ikke debatindlæg! Men vi tillader os at stille spørgsmål ved, om det gavner nogen debat, når det samme medlem i en lind strøm sender læserbreve om de samme emner. Der har været bragt en lang række læserbreve fra Lars Wismann i DJØF Bladet inden for de seneste to år. Alle har været kritiske over for henholdsvis DJØF, JØP og DJØF Bladet og er blevet bragt uredigeret.

Lars Wismann er naturligvis i sin fulde ret til at være uenig med den redaktionelle linje i bladet, hvilket han også tidligere har gjort rede for her i bladet. Medlemsundersøgelser viser dog, at der generelt er stor tilfredshed med bladet.En meget stor del af freelanceartiklerne er rent faktisk skrevet af DJØF-medlemmer og af journalister med DJØF-uddannelser. Betalingen følger de normale freelancetakster.  

DJØF Bladet har i de senere år genereret et stort overskud i kraft af annoncekroner.  

Med venlig hilsen
Stig Nielsen
Redaktør

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.