Nødråb fra en skattechef

18-12-2008
1 min.

Læserbrev fra Ole S.D. Hansen, Cand.polit.

I DJØF Bladet nr. 20 læste jeg med forbavselse om et nødråb fra SKATs øverste chef. Min første tanke var, at man da må afskedige eller degradere en chef, der er så tåbelig, at han er gået med til at undertegne en resultatkontrakt med en effektivitetsbesparelse som nævnt. Men så kom jeg i tanke om, at jeg i min pure ungdom som polit.-studerende lærte noget sporadisk om blandt andet indgåelse af kontrakter.

Hvis det var en købekontrakt, som skattechef Ole Kjær havde indgået, så ville den da være ganske ugyldig, da den er indgået under pression og tvang. Skattechefen er selvfølgelig mest forpligtiget til at gennemføre Folketingets vedtagne love om udskrivning af skat og skal ikke ligge under for en ministers påbud, som forhindrer SKAT i at administrere Folketingets skattelove. Skattelove som endda er så betydningsfulde, at de ikke ifølge Grundloven kan gøres til genstand for folkeafstemninger.

Det er galt nok, at man for år tilbage chikanerede skatteadministrationen ved at udsætte den for en REFORM, som henlagde den til en mindre provinsby. Det var betænkeligt allerede dengang. Nu må dette vanvid høre op. Vi har fået en politireform, en retsreform, en skattereform, en kommunalreform, som alle er udsat for uansvarlig udsultning økonomisk. Jeg ville ønske, at nogle juridiske kapable medlemmer af DJØF ville påtage sig arbejdet med at eftervise, om ikke diverse ministre tørrer deres ansvar af på embedsstanden med resultatkontrakter, som ikke er gennemførlige, ja næsten har form af sabotage af det offentliges muligheder for at leve op til de af Folketinget vedtagne love.Vi slap heldigvis for en dagpengereform, men jeg frygter, hvad der vil ske med truslen om en velfærdsreform.

Ole S.D. Hansen
Cand.polit.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.