Mad for enhver smag i DONGs kantine

18-12-2008
3 min.

Der er garanteret noget for alle slags maver og ganer, når de over 1.000 medarbejdere i DONG bliver budt på frokost i kantinen på Nesa Alle 1 i Gentofte. Udbuddet er enormt og atmosfæren i top.

Her nærmest klos op ad den hidsige Lyngbymotorvej indtager DONGs over 1.000 medarbejdere deres frokost i ro og mag under løvtræer og med udsigt til et rislende springvand - indendørs vel at mærke. Og på trods af de mange, der tilsyneladende nærmest samtidig må give efter for frokostsultne maver, nemlig klokken knap halv tolv, er her ingen overdøvende larm. Her er højt til loftet, og væggene er beklædt med lyst træ.

I det ene hjørne af kantinen er der fem store madøer og en disk, hvor chefkokken står og skærer australsk oksefilet ud. Der er også yderligere en mange meter lang disk, hvor de øvrige varme retter står, og hvor kantinepersonalet hele tiden sørger for, at fadene bliver fyldt op. Her er blandt andet krydrede kæmperejer med tomat og broccoli, her er jordskokkesuppe og hamburgerryg med stuvet blomkål. Og på salatbuffeten er der japansk nudelsalat, pastasalat med tun og et hav af skåle til bland-selv-salat og meget meget mere. Her er dagens kolde buffet med tre slags sild, tunsalat, saltkød, leverpostej, æg, røget medister og parmaskinke. Og jeg kunne blive ved. Alene på brødbuffeten er der seks forskellige slags hjemmebagt brød. Her er frugtvogne, der bugner med frugter, og her er dagens kage - æblekage med kanel og rosiner.

Og som min medspiser, Christine Ravnholt Hartmann, der er jurist i DONG, siger: "Her er både mandemad og tøsemad." Og man kan tilføje: Her er noget til den traditionelle og til den, der er mere til det eksotiske og krydrede mad. Her er til den, der tæller kalorier, og til den, der ser stort på lidt ekstra på sidebenene.

Christine Ravnholt Hartmann kan i hvert fald til enhver tid finde noget, der tilfredsstiller hendes gane og mave. Hun bruger ord som "ypperlig" og "fantastisk" om maden i kantinen, og hun ser frem til hver eneste frokost på arbejdspladsen. Hun kommer også forbi kantinen om morgenen, hvor der er friskbagt brød med ost og marmelade og en sublim kaffe på bedste cafèniveau.

"Det er helt zenagtigt at sidde her i ro og fred efter at have forladt et hus med to små børn. Det er ret vildt, at min arbejdsgiver giver mig det, og jeg er ikke engang sikker på, at de ved, hvor meget det betyder. Men det er jo helt basalt - mad og i særdeleshed god mad betyder bare meget," siger Christine Ravnholt Hartmann.

Hun delte også store roser ud til kantinen, da hun via djoefbladet.dk inviterede DJØF Bladets udsendte på frokost. Hun skrev blandt andet følgende i sin invitation:

"Personalet er seriøse, godt humør og gudbenådede kokke - en kantine, der er berømt i hele elbranchen, og som gør en forskel for os ansatte. Vi bliver vitterlig glade af at spise i kantinen."

Christine Ravnholt Hartmann og hendes kolleger betaler 270 kroner om måneden for morgenmad, frokost, drikkevarer og frugt ad libitum.Den australske oksefilet var supermør, kæmperejerne var juicy og krydrede, nudelsalaten og brødet var i særklasse. DONGs kantine får fem store madkasser for et enormt og varieret og langt hen ad vejen veltilberedt udbud.

Mere økologi, og måske lidt mindre udbud mod kokkens kærlighed i alle retter, ville give fuldt hus af madkasser.

I DJØF Blad nr. 21 var der tegnet fem madkasser til EU-Parlamentets kantine, men som det fremgik af teksten, blev kantinen kun tildelt tre. Vi beklager.

Læs flere kantineanmeldelser på djoefbladet.dk. Her kan du også anmelde din egen kantine eller komme med bud på, hvad du synes en god kantine er.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.