Kom irriterende opgaver til livs

18-12-2008
1 min.

Få bugt med dårlige vaner med at tage uløste opgaver med hjem i tasken, som du alligevel aldrig får løst. Eller som du først får løst på den forkerte tid af sengetid og dermed starter en ny dag med at være slidt ned til sokkeholderne.

På Lederweb.dk giver Lis Lyngbjerg Steffensen, medstifter af Stressbarometeret og forfatter til bøger om blandt andet stress og ledelse, følgende seks råd til, hvordan du får irriterende skriveopgaver af vejen, som du ellers bliver ved med at skyde ud i det uendelige, og som ligger der som en evig dårlig samvittighed:

  1. Sæt tid af om morgenen eller formiddagen. Beslut dig for at skrive en halv til en hel time hver dag. Før frokost er bedst for de fleste, fordi hjernen er frisk.
  2. Sluk mail og mobiltelefon. Book tid i din kalender til skriveopgaverne. Hvis du bliver forstyrret, tager det 15-20 minutter igen at nå fuld koncentration om opgaven.
  3. Udskyd overspringshandlinger. Lav kaffe, vand blomster eller tjek mails, inden du går i gang eller efter, du har skrevet.
  4. Skriv så det fløjter. Tænk ikke så meget over kvaliteten. Skriv så længe det er sjovt, og stop før det bliver hæsligt.
  5. Lad det så ligge lidt. Nu er der plads til dagens øvrige opgaver og til kaffen og snak med kollegaen. Skriv igennem igen, læs igennem og ret igen. Aflever.
  6. Beløn dig selv. Stort eller småt, afhængig af opgavens karakter.

Lis Lyngbjerg Steffensens påstand er, at du ved at følge ovenstående råd ofte vil opleve at blive færdig med en opgave inden deadline, og at dine aftener og weekender efter et stykke tid vil være fredede, fordi det ikke længere er nødvendigt at tage opgaver med hjem.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.