JØP-pensionister vil ikke flåes i skat

04-12-2008
1 min.

Generalforsamling i DJØFs Pensionistforening.

DJØFs Pensionistforenings medlemstal vokser konstant. De bliver flere, de bliver yngre, og JØP-pensionisterne udgør en voksende andel i forhold til tjenestemandspensionisterne, hvad årets generalforsamling vidnede om. To medlemsforslag, som begge rettede sig mod JØP, indhentede rungende bifald blandt de mange fremmødte.

Journalist Poul Smidt, der var på job i Kabul på dagen og derfor ikke selv var til stede, foreslog, at det skal være muligt at få stillet udbetalingen af pension fra JØP i bero i en periode, så man ikke ryger helt op i toppen af topskatten - og altså også skal betale topskat af sin pension - hvis man siger ja til et godt jobtilbud efter pensioneringen.

"Det er intet i lovgivningen, der forhindrer pensionskasserne i at opsætte en igangsat pension," lød det i hans skriftlige begrundelse.

Det andet forslag - fra Inge Tyndeskov - gik på, at hun var stærkt utilfreds med, at pensionistmedlemmer i JØP ikke modtager depotoversigt over bevægelserne for det enkelte medlems hensættelser i året løb. JØP har dog oplyst, at dette vil ske, men at man endnu ikke kan sige fra hvornår.

Pensionsforeningens formand, Uffe Kornerup, understregede, at bestyrelsen i dag ikke har en vedtægtsbestemt plads i og dermed ingen formel indflydelse på JØP, og at forslagene derfor retteligt bør stilles på JØPs generalforsamling. Men bestyrelsen lovede at arbejde for de to forslag, og Anne Flindt Christiansen, der både er medlem af Pensionistforeningens og af JØPs bestyrelse, havde allerede dagen før orienteret om to forslag på et bestyrelsesmøde i JØP.Der havde tilmeldt sig ikke mindre end 230 - ti procent af hele foreningen - til generalforsamlingen med efterfølgende middag, så man var nødt til at flytte selve mødet ud af DJØF til det nærliggende Bethesdas festsal, hvorefter man i samlet flok gik tilbage og indtog middagen i DJØF fordelt på de fleste af husets etager.

"Vi kan ikke blive ved at mødes på denne måde, som de skriver i kærlighedsromanerne," lød det humoristisk fra formanden.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.