Djøfere blandt årets bedste personaleledere

18-12-2008
1 min.

To djøfere blandt årets tre bedste personaleledere.

Der var to djøfere blandt de tre ledere, der fik buketter, da Personalestyrelsen for nylig valgte årets personaleleder i staten blandt 13 nominerede.

Selve titlen og æren som årets personalechef gik til regionschef, cand.jur. Lars Høj Jensen, 46, leder for 52 medarbejdere i Arbejdsskadestyrelsens Region Øst.

Dommerkomiteen begrundede blandt andet valget med, at han 'i særlig grad fremstår som en leder, der formår at være en god og inspirerende personaleleder ikke bare for sine egne medarbejdere, men for hele organisationen'. Han er en rollemodel for hele huset.

Der var en buket blomster til kontorchef i Finansministeriet cand.scient.pol. og uddannet typotekniker Andreas Berggren, 38, der er chef for ti medarbejdere i et af departementets budgetkontorer.

'Andreas har vist, hvordan den personaleledelsesmæssige opgave kan tages alvorligt i et stærkt fagligt og politisk miljø', lød begrundelsen.

På Personalestyrelsens hjemmeside, hvor de præmierede chefer bliver interviewet, giver Lars Høj Jensen dette tip videre:

"Jeg hørte for nylig Ulrik Wilbek tale om, hvor vigtigt det var 'at bryde mønstre'. Jeg tror, han har ret. Som leder skal man passe på ikke bare at gentage sine succeser, men hele tiden opfinde nye måder at kommunikere sine ledelsesmæssige ideer på."

Anders Berggreen fremhæver empati og generøsitet som vigtige personlige egenskaber for en chef."Empati i relation til personaleledelse handler om at have antennerne ude, så de signaler, både medarbejdere og omgivelser sender, bliver opfanget og omsat til handling," siger han.

"Generøsitet handler om at give plads til medarbejderne, når de har brug for det. Ikke kun i de tilfælde, hvor det tilfældigvis passer, men især i de tilfælde, hvor det ikke passer."

Den tredje chef, der fik blomster, var driftschef på Statens Serum Institut cand.scient. Susanne Søgaard Nielsen.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.