DJØFs repræsentantskabsmøde

04-12-2008
3 min.

Hvis I ikke kommer til os, kommer vi til jer. DJØF har i år ringet uopfordret til flere tusinde medlemmer.

Ligesom vi sender bilen til service eller får et sundshedstjek, er det også nødvendigt med jævne mellemrum at få foretaget et løn- og karrieretjek.

Det er filosofien bag DJØFs største enkeltsatsning i nyere tid: Opsøgende rådgivning, hvor medlemmerne ringes op for at høre, hvordan de har det med deres job og karriere lige nu.

"Vi er det første forbund, der både har turde satse på det her og turde tro på, at vi har råd til det," lød det fra forbundsformand Finn Borch Andersen på DJØFs årlige repræsentantskabsmøde.

"Vi ønsker at skabe nærhed mellem forbundet og medlemmerne, en nærhed som alle vores undersøgelser viser mangler."

Det går rigtig godt med satsningen, fastslog han. I 2008 har DJØF nået at skrive målrettede breve ud til 8.000 erhvervsaktive medlemmer og efterfølgende været i telefonisk eller personlig kontakt med ca. 30 procent af dem. Man har taget fat i de unge kandidatårgange først. Næste hold bliver dem med 12 års kandidatanciennitet.

Formanden brugte i det hele taget det meste af sin beretning på de medlemsrettede aktiviteter, som DJØF har sat i gang - bl.a. stadig flere tilbud om netværk og mentorordninger - og som han mente var afgørende. Til næste år skal man også undersøge mulighederne for en særlig Linked-in eller Facebook for djøfere.

"Bare DJØF classic ydelserne - løn, kontrakter, hjælp ved afskedigelse, ok-forhandlinger - er i orden. Og det er de."

Bakkede op om forslag til flere kvinder i ledelse

Det går fremad med at få sat egne dagsordener og få dem i pressen, lød det fra formanden. Lige nu er der fornyet grøde for DJØFs skattepolitiske udspil fra sidste år om en nedsættelse af topskatten.

"Og for nylig satte vi dagsordenen i flere aviser med budskabet om, at vi går ind for en lov om kønskvotering til bestyrelserne for større virksomheder."

"Men på den elektroniske side skylder både jeg og delforeningsformændene noget. Vi er simpelthen for kedelige til, at man gider have os i tv-avisen."Hvorefter man meget passende gik over til en specielt indlagt temadrøftelse om ligestillingsministerens 'Charter for flere kvinder i ledelse' med afsæt i en ny rapport fra DJØFs taskforce 'Vi kan ikke bare vente' om køn og ledelse og indbudte talere fra DONG Energy og Finansministeriet.

Bundlinien i debatten var, at der blev bakket op om de forslag, som DJØF har stillet for at få flere kvinder i ledelse. Og at Hovedbestyrelsen lovede sig selv at gøre noget ved den noget skæve kønsfordeling i DJØFs egne politiske organer.

Kontingentet stiger to procent

Der var enstemmig opbakning uden bemærkninger til både mundtlig beretning, regnskab og budget.

Man sagde uden at blinke ja til at hæve kontingentet med to procent i 2009 - 17 kr. i kvartalet - på trods af, at der er et overskud på et par mio. kr. i DJØFs pengekasse på årsregnskabet 2007.

Finn Borch Andersen formand to år mere

Finn Borch Andersen, 46, vicepolitidirektør i Nordsjællands Politi, blev med applaus genvalgt som formand for en ny to-års periode - den sidste, da der er en udløbsdato på seks år for DJØF-formænd.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.