Penge til ErhvervsPhDere i offentlig sektor

06-11-2008
1 min.

Videnskabsminister Helge Sander (V) har nu offentligt givet tilsagn om, at også stat, kommuner og regioner vil kunne få økonomisk støtte til at ansætte ErhvervsPhD-studerende.

Hidtil er det kun private virksomheder, som har kunnet få de p.t. 450.000 kr. over tre år i støtte fra Videnskabsministeriet til et ErhvervsPhD-forløb, som gennemføres i samarbejde mellem en ph.d.-studerende, en virksomhed og et universitet. Den offentlige sektor har i det sidste halvandet år godt kunnet bruge ordningen, men for egen regning.

Det glæder SKATs direktør, Ole Kjær, at der nu følger penge med.

"Vi har gerne villet bruge ErhvervsPhD-ordningen. Men vi har i det seneste år været trængt økonomisk, så vi hilser støttemuligheden velkommen. Det betyder, at vi nu kan bruge ordningen," siger han.

"ErhvervsPhD'ere i SKAT vil kunne understøtte vores arbejde med bl.a. retssikkerhed, kvalitet og service. Samtidig giver ordningen udviklingsmuligheder for egnede og interesserede medarbejdere," forklarer han.

Pengene skal formentlig tages fra puljen til Kvalitetsreformen. Regeringens forslag forud for forhandlingerne om udmøntningen af puljen er, at der tages 10 mio. kr. i både 2010 og 2011.Men det er for lidt og for sent, lyder det fra DJØF, som tilbage i 2006 kom med forslaget om at få den offentlige sektor ind under ordningen.

"En ErhvervsPhD koster én mio. kr., så man kan kun igangsætte ti om året på den konto. Vi mener, at der skal afsættes 35 mio. kr. om året," siger chefkonsulent i DJØF, Ole Bech Lykkebo, som i de seneste uger har løbet videnskabsministeren og ordførerne på dørene.

"Og det skal allerede være fra 2009. Det lovede regeringen klokkeklart i regeringsgrundlaget. Vi oplever en overvældende interesse for ErhvervsPhD´en blandt studerende og kandidater i DJØF, og den offentlige sektor har behov for at få tilført ny forskning i forhold til at løse velfærdssamfundets udfordringer."

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.