Nyt job - Zen Anne Donen

7.11.2008

af

Fra fast job til barselsvikariater.

Zen Anne Donen, 35 år, cand.jur., har været ansat sammenlagt syv år i Miljøministeriet i flere forskellige funktioner og har haft et firemåneders barselsvikariat, som blev forlænget, i Hillerød Kommune. Er nu ansat som interessepolitisk konsulent i Dansk Blindesamfund i et ottemåneders barselsvikariat.

Hvorfor sagde du dit faste job op til fordel for et fire måneders barselsvikariat?

"Efter syv år i Miljøministeriet skulle jeg altså prøve noget nyt og noget andet. Og hvad er så bedre end et barselsvikariat? Det er en god måde at prøve et nyt job af på, og hvis det ikke lige er det, man drømte om, så ser det ikke dumt ud på CV'et, at man hurtigt skifter igen."

Men fire måneder er ikke lang tid. Var du ikke nervøs for ikke at kunne få job igen bagefter?

"Nej, jeg kan jo netop tillade mig at gøre det i den her tid, hvor jobmarkedet er, som det er. Efter fire måneder blev jeg forlænget, og efter seks måneder søgte jeg så det ønskejob, som jeg sidder i nu - selvom det ganske vist også er et barselsvikariat."

Hvad er det, der gør jobbet i Dansk Blindesamfund til et ønskejob?

"Jeg har i mange år drømt om at arbejde i en interesseorganisation. Først troede jeg, det skulle være i en miljøorganisation, men så fik jeg en søn, der er døv, og ad den vej begyndte jeg at interessere mig for lovgivning og politik på handicapområdet."

Hvordan fik du jobbet i Dansk Blindesamfund?

"Jeg så, det var opslået, og så var jeg så heldig, at jeg tilfældigvis var på det samme kursus som hende, jeg nu er barselsvikar for. Jeg spurgte selvfølgelig med stor interesse til jobbet. Så kom jeg til samtale, og hun var også med. Og så fik jeg sørme jobbet."

Hvad så når vikariatet udløber?

"Jeg er superglad for mit job, og jeg har virkelig fået smag for interesseorganisationer, så jeg vil gerne fortsætte i den verden. Derfor gør jeg også alt for at opbygge et netværk. Jeg har jo heldigvis et navn, man lægger mærke til (Zen Anne Donens far er sydafrikansk jøde, der i sine yngre dage var fascineret af zenbuddhisme - deraf Zens navn, red.). Men det kan jo også være, at de synes, jeg er så fantastisk her, at de tilbyder mig en fastansættelse," siger Zen Anne Donen med et grin.

Er der ingen ulemper ved jobbet?

"Jeg er den eneste jurist, og det kan godt være lidt ensomt. Derfor har jeg faktisk kontaktet DJØF for at spørge, om de ikke kan oprette et netværk for djøfere i interesseorganisationer."

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Grønlands Selvstyre, Skattestyrelsen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Århus Statsgymnasium
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet