Nyt job - Andreas Lund Povlsen

20-11-2008
2 min.

Klippefast i valget af Bornholm.

Andreas Lund Povlsen, nyuddannet cand.techn.soc., har fået sin drøm opfyldt: Et job som miljømedarbejder i Bornholms Regionskommune. Det er i en 10-måneders ansættelse, hvor han bl.a. skal vikariere for en biolog.

Hvorfor søgte du til Bornholm?

"For syv år siden var min kæreste og vores dengang helt lille søn for første gang herovre, og vi blev smaskforelskede i øen. Vi ville her over og bo og arbejde, når vi blev færdige med at læse. Så jeg målrettede mine studier efter at skulle arbejde med planlægning og naturforvaltning - på Bornholm."

Og det gør du så nu?

"Ja. Jeg varetager sammen med mine kolleger naturbeskyttelsen på Bornholm. Et af mine væsentligste ansvarsområder er beskyttelsen af truede naturtyper, som fx søer, overdrev og enge."

Hvordan kan en djøfer lave en biologs arbejde?

"Det kan jeg heller ikke, når det fx gælder botaniske vurderinger, så der får vi hentet konsulentbistand ind. Men som miljømedarbejder er det jo i høj grad de store træk med naturplanlægningen og hele myndighedsdelen, jeg arbejder med. Fx skal der i forbindelse med EU´s Habitatdirektiv laves handleplaner for øens Natura 2000-områder, og det bliver en af mine opgaver"

Hvad er det bedste ved dit job?

"At jeg er med til at passe på Bornholms unikke natur og har mulighed for at færdes i den i mit job. Og så har jeg nogle rigtig gode kolleger og bliver udfordret fagligt hver dag."

Du er i et vikariat, så er I kun flyttet midlertidigt?

"Nej. Vi flyttede herover i begyndelsen af i år - for at blive. Min kæreste, som er bibliotekar, har fået arbejde på Rønne Centralbibliotek, og jeg synes faktisk, det er gået over al forventning, at vi begge allerede er i job indenfor vores fag i betragtning af Bornholms begrænsede arbejdsmarked."

Hvordan er I faldet til?

"Enormt godt. Vores naturglade søn på syv er kommet i alle tiders skole i Østerlars. Når man spørger ham, om han har fortrudt, at vi er flyttet fra København, siger han 'aldrig i livet'. Og så er det heldigvis sådan, at hele min nærmeste familie er flyttet herover allerede før, vi kom til. Vi havde smittet dem med vores forelskelse i Bornholm."

Hvad med fremtiden?

"Jeg håber, at jeg kan fortsætte i Bornholms Regionskommune. Bliver det ikke i første omgang, så bliver det i næste, for nu kender de mig og ved, hvad jeg kan. Jeg er ikke særlig urolig for fremtiden med hensyn til job. Og vi tager ikke tilbage."

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.