Lønforskelle skaber dynamik

20-11-2008
1 min.

Sektorforsamlingsmøde i DJØFs Overenskomstforening.

Der er desperat mangel på djøfere i det offentlige lige nu, og mange stillinger må genopslås.

"Derfor ser vi eksempler på, at arbejdsgiverne tilbyder massive tillæg. Det skal og må vi ikke modarbejde. Al erfaring viser, at lønforskelle skaber dynamik og lønudvikling på den lange bane. Et nej til et klækkeligt løntillæg til én begunstiger ikke pr. definition resten. Frem for at satse på laveste fællesnævner skal vi bruge den gunstige beskæftigelsessituation lige nu som løftestang."

Det var et af budskaberne fra nyvalgte OK-formand Lars Qvistgaard på det årlige, ordinære Sektorforsamlingsmøde, hvor Overenskomstforeningens tillidsrepræsentanter mødes for at lægge foreningens politiske linie.

Den var der fuld opbakning til efter at dømme på de kritiske indvendinger til formandens mundtlige beretning - dem var der nemlig ingen af.

Tillidsrepræsentanterne blev opfordret til selv at tage initiativ til lokale lønforhandlinger, gerne efter at have hentet råd i DJØF.

"Vent ikke på, at jeres arbejdsgiver indkalder jer, for måske sker det aldrig," lød det fra formanden.

Lars Qvistgaard lagde vægt på, at DJØF på det seneste har formuleret en ny og markant politik på flere områder.

Det gælder i forhold til at få flere kvindelige DJØF-chefer.

"Tag vores egne rækker. Vi er næsten 60 procent kvinder her i foreningen, men 60 procent af de nyudnævnte chefkonsulenter er mænd."Og det gælder i særdeleshed på et område med rigtig mange OK-medlemmer: Universitetsområdet, hvor DJØF har fire indsatsområder: Truet forskningsfrihed og selvstyre, det lave taxameter, forskningsfinansieringen og de unge forskeres lange, trange karrierevej.

"Alt dette må og skal vi have gjort noget ved."

Lars Qvistgaard er som ny OK-formand netop indtrådt som næstformand i JØPs bestyrelse, og han gav en kort status her midt i finanskrisen.

"Den er JØP selvklart ikke uberørt af, men JØP er i 'grønt lys' i Finanstilsynets såkaldte trafikindeks for pensionskasser. Vi kommer højst sandsynligt ud med et negativt afkast i år, men det er ikke det enkelte år, som er afgørende."

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.