Klæder afrikanere på til net-business

06-11-2008
2 min.

Forretning og idealisme går op i en højere enhed for cand.merc. Ann Lee Jensen i sit job som partner coordinator i mikrolånsvirksomheden MYC4.

Ann Lee Jensen er måske ikke til den store kapitalisme som sådan, men hun tror på, at business kan gøre en forskel, så da den 27-årige cand.merc. i international business afsluttede sin uddannelse på Copenhagen Business School i foråret, var det naturligt for hende at bruge den i mikrolånsvirksomheden MYC4.

"Jeg ville rigtig gerne ind et sted, hvor jeg følte, der var et formål med det, vi laver. Jeg synes, at MYC4 er en spændende tilgang til at udrydde fattigdom gennem business, og det lægger op til det, som jeg har læst," fortæller hun.

Det hører til Ann Lee Jensens arbejde at få de store ideer gjort håndgribelige ved hjælp af strategier og et praktisk syn på tal. Og som partner coordinator tager hun sig primært af kontakten til de såkaldte 'providers' i Afrika, der godkender de kreditværdige iværksættere. 

MYC4 er imidlertid ikke kun en alternativ arbejdsplads, når det gælder indholdet, også arbejdskulturen adskiller sig fra den gængse arbejdsplads i investeringsbranchen. Et stort kort over Afrika røber, sammen med figurer af ibenholt, hvor fokuspunktet ligger for de cirka 20 ansatte i det meget åbne kontorlandskab ved Gammel Strand i København.

"Der er meget debat hen over bordene, for der er mange store diskussioner bag de ting, vi laver," forklarer Ann Lee Jensen.

Hun sætter pris på arbejdspladsens afslappede tone, der både afspejler sig i påklædningen og i omgangsformerne.

"Det er unge og idealistiske mennesker, som arbejder her. Hvis vi ønskede at tjene kassen, så ville vi have valgt den traditionelle finansielle sektor," siger hun. 

En livsstil

Hvis Ann Lee Jensen ikke bliver forgyldt i sit job, får hun til gengæld udvidet sin horisont. Hendes arbejde indebærer en del rejser til især Uganda, og hun er blevet overrasket over, hvor let det er for hende at samarbejde med de afrikanske partnere."Som dansker kan man godt have en ide om, at det slet, slet ikke fungerer i Afrika, men du kommer jo ned til nogle mennesker, som på alle måder er dygtige og veluddannede, som har ideer og mål og sagtens kan få tingene til at fungere," siger hun.

Ann Lee Jensen vil ikke have noget imod at arbejde i Afrika i længere tid, mens det til gengæld ligger hende fjernt at fortsætte karrieren på en mere traditionel arbejdsplads i den finansielle sektor.

"På mange måder er det en livsstil at arbejde her. Vi laver mange ting sammen også uden for arbejdstiden. Jeg har svært ved at forestille mig at arbejde på en mere firkantet arbejdsplads, hvor man kun har fokus på sit eget job og så måske sit team," fortæller hun.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.