Embedsmænd forsikres nu bedre ved terror

06-11-2008
1 min.

Forsikringsforholdene for embedsmænd, der udsendes til udlandet, forbedres nu.

Det sker efter, at DJØF i juli i kølvandet på terrorbomben med den danske ambassade i Islamabad i Pakistan skrev til finansministeren og kritiserede, at forsikringsdækningen ikke tog højde for det ændrede trusselsbillede mod udsendte danske embedsmænd.

Dels var de udsendte embedsmænd, som ikke lige opholdt sig i de ganske få områder, som eksplicit defineres som højrisikoområder, ikke bedre forsikringsmæssigt dækket end ved en almindelig rejseforsikring. Dels var de kun dækket i selve tjenestetiden, ikke i deres fritid.

Finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) har nu meddelt, at han imødekommer DJØF på begge områder.Det var formanden for DJØFs Overenskomstforening, Lars Qvistgaard, som rettede henvendelse til finansministeren, og han er tilfreds.

"Det er overordentligt positivt både, at finansministeren har indset, at de gældende regler ikke var tidssvarende, og at ændringen sker hurtigt," siger Lars Qvistgaard.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.